Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG-ből igazolt az Athletic Bilbao – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban szereplő Athletic Bilbao csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Paris Saint-Germaintől Yuri Berchichét. 

Képtalálat a következőre: „Yuri Berchiche psg”

Forrás: africatopsports.com

Javier Pastore után Yuri Berchiche is elhagyja a PSG csapatát. A baszk védőt az Athletic Bilbao vásárolta meg 24 millió euróért, aki 2022-ig írt alá új klubjához, és egy 100 millió eurós kivásárlási összeget is rögzítettek a szerződésében.

Yuri 2017 nyarán igazolt a francia fővárosba, a nagy baszk ellenféltől, a Real Sociedadtól 16 millió euróért. Ott nem jutott sok lehetőséghez, minden sorozatot figyelembe véve 32 meccsen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

A PSG jelenleg bajban van a FIFA Pénzügyi Fair Play (FFP) szabályai miatt, amely szerint a kluboknak legalább annyi bevételt kell elkönyvelniük, mint kiadást a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből, és mint ismeretes, a párizsi klub bonyolította le a világ eddigi legdrágább transzferét Neymarral. Az információk eltérnek, hogy mennyi bevétellel egyensúlyozhatják ezt a költést. Egyes francia információk szerint januártól június végéig 90 millió eurót kellett felmutatniuk a nemzetközi a szövetségnek a büntetés elkerülése érdekében, ami a következő játékosok eladásából jött össze: Lucas Moura (28 millió euró), Édouard Odsonne (10 millió euró), Javier Pastore (24 millió euró), Yuri Berchiche (24 millió euró), Johnatan Ikoné (5 millió euró). Más értesülések szerint viszont nem tudták teljesíteni a FIFA követeléseit, így az AC Milan után rájuk is büntetést mérhet a szövetség.