Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferzóna: magyar válogatott labdarúgó került Dunaszerdahelyre – hivatalos

Újabb magyar játékost foglalkoztat a jövőben az Európa-liga selejtezőre készülő Dunaszerdahelyi AC. Vida Máté a Vasasból igazolt a szlovákiai klubhoz.

A Vasas után Dunaszerdahelyen bizonyíthat a válogatott Vida Máté.

Sokáig Székesfehérváron edzett, miután távozott a Vasastól, ám a MOL Vidi FC helyett végül a jelenleg még Marco Rossi által irányított Dunaszerdahelyi AC-ban folytatja a válogatott Vida Máté. Ugyanakkor a szerződésében szerepel egy opció, amely szerint 2019. augusztus 31-ig rögzített áron visszavásárolhatja a labdarúgót.

Ez azt is jelenti, hogy a következő tizenhárom hónap alatt bármikor dönthet úgy, hogy ismét piros-kékben szerepelhet a játékos, aki nehéz szívvel távozik a budapesti együttestől. „Nehéz szívvel búcsúzom a Vasastól, hiszen itt lett belőlem felnőttfutballista, csodálatos éveket töltöttem a Fáy utcában. Sportszakmailag most azonban egyértelműen előrelépés számomra a DAC, hiszen az Európa-ligában szerepel a csapat. Köszönöm a Vasas vezetőinek, hogy lehetővé tették a Dunaszerdahelyre való igazolásomat, amivel az én karrieremre is tekintettel voltak. Nagyon hálás vagyok a Vasasnak és a szurkolóknak mindazért, amit itt kaptam az elmúlt években. Nem búcsúzom azonban végleg, a két klub közti szerződésben ugyanis szerepel egy visszavásárlási lehetőség, így könnyen előfordulhat, hogy a jövőben újra a Vasasban futballozhatok” – beszélt a váltásról Vida Máté a Vasas honlapján.

S hogy mennyi időre került a felvidéki egyesülethez? A DAC beszámolója hároméves szerződésről szól. „Tisztában vagyunk vele, hogy az anyagi lehetőségek terén a szlovákiai klubok nehezen vehetik fel a versenyt a magyarokkal. Ezért nem egyszerű Magyarországról igazolni, ám ennek ellenére sikerült megszereznünk az NB I egyik legtehetségesebb fiatal középpályását. Nagyon örülök, hogy Máté elfogadta az ajánlatunkat és dunaszerdahelyi színekben folytatja pályafutását. Sok sikert kívánok neki a klubunkban” – fogalmazott a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Nem Vida az egyetlen magyarja jelenleg a dunaszerdahelyieknek, hiszen Vida Krisztopher, a legutóbb a DVTK-nál kölcsönben szereplő Kocsis Gergő, Mervó Bence is a sárga-kékek alkalmazottja.