Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferzóna: légiósévek után vissza a nevelőegyesülethez – hivatalos

Hazatért az MTK Budapesthez Pintér Ádám. A válogatott labdarúgó nyolcéves légiósélet után tért haza.

Két bajnoki cím az MTK Budapesttel, megannyi lejátszott találkozó az európai futball egyik legerősebb bajnokságában, illetve egy orosz és egy német, valamint görög kaland után harmincévesen tért haza a több poszton bevethető válogatott Pintér Ádám.

 Pályafutását a Sándor Károly Akadémián kezdte, majd miután felkerült az MTK Budapest első csapatához, bajnoki címmel a tarsolyában 2010-ben állt légiósnak. Előbb a spanyol élvonalbeli Zaragoza szerződtette, majd innen az orosz Tom Tomszkba vezetett útja, de megfordult a görög Levadiakosznál, illetve a német második vonalban szereplő Greuther Fürthnél, itt együtt szerepelt Megyeri Balázzsal, míg két szezont a Ferencvárosban töltött. A zaragozai együttesben 44 mérkőzésen lépett pályára.

A labdarúgó négy évre írt alá nevelőegyesületéhez, azzal a kitétellel, ha előnyös külföldi ajánlatot kap, a klub nem gördít akadályt a távozása elé.

„Pintér Ádám személyében egy komoly nemzetközi tapasztalattal bíró játékos került hozzánk, aki ráadásul komolyan kötődik az MTK-hoz – így Polyák Balázs, a kék-fehérek sportigazgatója. – Azt is mondhatnám, hogy személyében két új igazolás is érkezett a keretbe, hiszen legalább két poszton bevethető, belső védőként és védekező középpályásként is számíthat rá a szakmai stáb. Ádám az aláírást követően azonnal csatlakozott a kerethez, amelyben reményeink szerint azonnal vezető szerepet tölt majd be mind a pályán, mind azon kívül. Tapasztalata, rutinja erre alkalmassá teszi, és hiába számít inkább védekező játékosnak, olyan futballista, aki érti a játékot, kellő intelligenciával hatással van az egész csapat teljesítményére.”

Pintér a magyar válogatottban 29 alkalommal kapott lehetőséget, gólt nem szerzett, de részt vett a 2016-os franciaországi Eb-n is.

Az MTK Budapest (2008) mellett a Ferencvárossal (2016) is bajnoki címet ünnepelhetett.