Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Aláírt új csapatához a Barca húzóembere – hivatalos

Hivatalossá vált a nyár egyik legérdekesebb, legbizarrabb klubváltása, melyet szakmailag nehezen tudunk elhelyezni az átigazolási térképen. Vajon a pénz dominált? A szurkoló ilyenkor válaszokat várna a kérdőjelek helyére, de csak a puszta tényeket kapja, avagy az FC Barcelona húzóembere Paulinho újra Kínába szerződött. 

Paulinho viszonylag későn 2013-ban 24 esztendősen jött át Európába, a Corinthians szerelését cserélte a Spurs dresszére. A brazil középpályás a Premier League-ben megbukott, 2015-ös klubváltásán pedig senki nem lepődött meg és nem is bánkódott. Új klubja a Super League-ben érdekelt Guangzhou Evergrande lett, a kínai élklub remekül vette szolgálatait. Két szezon alatt 95 tétmeccsen 28 gólt és 9 gólpasszt jegyzett, majd sokak nagy meglepetésére tavaly nyáron az FC Barcelona leigazolta. Sokan megrökönyödtek a katalánok transzferén, és szinte mindenki szkeptikus volt afelől, hogy Paulinho megéri azt a 40 millió eurót, amiért szerződtették.

Az idő közben 29. életévét is betöltő brazil a szezon meglepetésembere lett, hiszen pihenő nélkül roppant hamar illeszkedett be a katalán sztárcsapat keretébe és játékrendszerébe. Minden kritikusát elhallgattatta, alapemberré vált és 49 meccsen 9 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Teljesítményével meggyőzte a brazil kapitányt, aki ezáltal számított rá az oroszországi világbajnokságon. Idő közben felreppentek azon pletykák, miszerint Paulinho klubot válthat. Ennek hátterében a Barca átigazolási tervezete állhat, avagy Paulinho úgy érezhette, az érkezők elütik majd őt a játéklehetőségtől.

A Juventus mellett korábbi csapata a Guangzhou Evergrande érdeklődött iránta, és révbe is ért, hiszen Fabio Cannavaro csapata ma hivatalosan is bejelentette Paulinho visszatérését. Érdekesség, hogy a kínai sztárklub kerete 56 millió eurót ér a transfermakrt szerint, melyet Paulinko a maga 40 millióra feltornászott árával majdnem megdupláz.

A Guangzhou Evergrande első körben csak kölcsönveszi a brazilt, ám 50 millió euró ütheti a “kötelező” vételi opció révén a katalánok markát, akik így csak nyerhetnek az üzleten. Paulinho barcelonai 8,5 millió eurós fizetése pedig kis híján a duplájára nő, Kínában 15 milliót adnak neki éves szinten.