Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentették a spanyol válogatott új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales egy hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megtalálták az új szövetségi kapitányt. 

Forrás: rfef.es

A spanyol szövetség Luis Enrique-t választotta a válogatott új szövetségi kapitányának. A Barcelona korábbi edzője egy két éves szerződést írt alá a nemzeti csapattal, tehát vele képzelik el az utat a 2020-as Európa-bajnokságig.

Mint ismeretes, a világbajnokság rajtja előtt két nappal kirúgták Julen Lopetegui szövetségi kapitányt, miután a Real Madrid bejelentette, hogy a torna után átveszi a fővárosi klub irányítását. Helyére a spanyol szövetség akkori sportigazgatója, Fernando Hierro került, akivel mindössze a nyolcaddöntőkig jutottak. Hierro távozását tegnap jelentette be a szövetség, a spanyol szakember ráadásul a sportigazgatói posztját is otthagyta. A szövetség elnöke, Luis Rubiales először az igazgatói helyettesét hozta nyilvánosságra Jose Fransico Molina személyében, majd kihirdette, hogy Luis Enrique irányítására bízza a spanyol válogatottat.

Rubialesék több helyen is próbálkoztak, legutóbb például a korábbi Valencia-legendáná,  Carlos Marchenánál, ám végül a “C” tervnél maradtak, ami az éppen pihenését töltő, korábbi Barcelona, Celta Vigo és AS Roma edzőt jelentette.

A szövetség elnöke szerint egy olyan szakemberre volt szükségük, aki képes megújítani a válogatottat, mindezt pedig úgy, hogy a sikerek se maradjanak el.

Enrique-t jövő héten mutatják be a spanyol közönségnek, aki mindössze annyival kommentálta a kinevezést, hogy örül, hogy csatlakozhat a válogatotthoz.