Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi: ők lehetnek az “áldozatok”

Alaposan beleerősített a Ferencváros a nyári átigazolási szezonban, legalábbis légiós fronton. Eddig az argentin Matias Rodriguez, a ghánai Abraham Frimpong, az izlandi Kjartan Finnbogason, az olasz Davide Lanzafame, a német Marcel Heister után tegnap az ukrán Ivan Petriak is aláírt a zöld-fehérekhez. Az előző idényben a 10 külföldi helye foglalt volt a Fradinál, s most hat focistával bővült a létszám, s csak hárman hagyták el az ezüstérmest, ezért három újabb áldozat lehet.

Paintsil már Belgiumban (nso.hu)

Hiába szerették volna a Ferencváros szurkolói Joseph Paintsil az elsők között hagyta el Budapestet, s már a Genk focistája. Huszonöt bajnokin tíz gólt szerzett, ez bármelyik bajnokságban megsüvegelendő. Marcos Pedroso ősszel kiváló játékot mutatott, tavasszal már kevésbé, a brazil balhátvéd huszonháromszor öltötte magára a zöld-fehér mezt az NB I-ben. Ő a napokban a Dallas focistája lett. Őket kedvelte a Fradi-közönség, de Janek Sternberget kevésbé. A német a másfél év alatt, amíg zöld-fehérben játszott, összesen tizenhatszor kapott lehetőséget honfitársától Thomas Dolltól, így nem okozott meglepetést távozása. Sternberg a korábban szintén a Fradiban játszó Hüsinghez és Trinkshez hasonlóan a Bundesliga harmadik vonalába szerződött…

Rui Pedro lehet az egyik áldozat (nso.hu)

Tehát hatan jöttek, s eddig hárman távoztak, így további három helyet fel kell szabadítani ahhoz, hogy az MLSZ előírásának megfeleljenek a Groupama Arénában. A szövetség ugyanis tíz külföldit engedélyez a csapatok kereteiben. (kivéve Kisvárdán, ahol mindenkiről kiderítik, hogy magyar felmenője van…) A várható áldozatok a következőek lehetnek. A Sternberghez hasonlóan német Julian Koch. Ők korábban egyszerre érkeztek a klubhoz, s mindketten csalódást okozták. Ráadásul távozásával egy elég nagy bértehertől is megszabadulnának a zöld-fehérek. Koch összesen tizenöt alkalommal játszott az előző másfél évben… Távozása nem okozna nagy érvágást a keretben. Akárcsak a tavaly nyáron szerződtetett portugál Rui Pedro. A nagy reményekkel érkező focista tavaly ősszel nyolc alkalommal lépett pályára, tavasszal már a keretbe se nagyon fért be. Szintén nem hiányozna. Tavasszal vették meg Dejan Georgijevics játékjogát a zöld-fehérek. Az szerb bajnokságban még gólokkal kitűnő csatár, a Fradiba viszont alig fért be. Összesen hétszer vetette be Thomas Doll (hatszor csereként), s ezeken egy gólt lőtt. A Balmazújváros ellen kezdett egyedül, de azon a bajnokin nem igazán mutatta meg, hogy miért is fizettek érte a télen, egyes szerb források szerint kétszázezer eurót. Szintén távozhat Amadou Moutari, aki távozását az erősítheti meg, hogy posztjára érkezett az ukrán Petriak. A nigeri szélső másfél éve tagja a Fradi keretének, gyorsaságával rendre felhívja magára a figyelmet, de sokszor elügyetlenkedi a lehetőségeit. Állítólag az osztrák Austria Wien megvásárolná a játékjogát. A többiek, Blazic, Spirovski, Gorriarán rendre a jobb teljesítményt nyújtó játékosok közé tartoztak, így ők minden bizonnyal maradnak.

Endrődi Dávid