Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb korábbi válogatott vonult vissza

2018 nyarán egyre-másra döntenek úgy a korábbi magyar válogatott focisták, hogy befejezik pályafutásukat. Idén júniusban Bajzát Péter, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Polonkai Attila, Tisza Tibor, Vanczák Vilmos, Vermes Krisztián is szögre akasztotta a stoplist, most pedig követte őket Rudolf Gergely is.

A képről felső sor: Vanczák (11), középső: Gera, alsó: Hajnal (3), Rudolf (16) idén nyáron befejezte.

A Nyíregyházán majd a francia Nancy akadémiáján nevelkedő csatár, idehaza megfordult a Debrecen, a Győr, a Videoton, a Nyíregyháza és a Balmazújváros csapataiban. Sikerekben bővelkedő pályafutását külföldi szereplésével is megkoronázta, hiszen játszott az olasz Genoa és Bari majd a görög Panathinaikosz együtteseiben is. A válogatott mezét 28 alkalommal öltötte magára, s ezeken 10 gólt szerzett. Bőven eljátszhatott volna még pár évig a magyar első osztályban, hiszen 1985-ben született.

„Voltak ajánlataim, folytathattam volna tovább a futballt, de úgy döntöttem, ez a legjobb pillanat arra, hogy befejezzem a pályafutásomat – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a támadó. – Ha nem lesről születik az utolsó fordulóban a Fradi elleni meccs hosszabbításában a gólom, és, mondjuk, bent maradunk a Balmazújvárossal, elképzelhető, hogy ráhúzok még egy évet, de sajnos ezen már nem kellett elgondolkodnom, mert kiestünk. A vállalkozásomra akarok koncentrálni, befejezem a tanulmányaimat a nyíregyházi egyetemen, illetve minél több időt szeretnék tölteni a családommal, a másfél éves ikerfiaimmal. Nagyon szeretek gólt rúgni, de számomra most már a kis Henrik és Richárd az első, a második és a harmadik is.”

„Többször elmondtam, a végleges hazatérés szándékával igazoltam Nyíregyházára, már nem akartam még egyszer csapatot váltani. Aztán úgy alakult, hogy el kellett mennem a szülővárosomból, de költözni már nem akartam. Eleget voltam távol, futballoztam tíz évet külföldön, jó néhányat itthon. Elég volt, befejeztem!” – zárta szavait Rudolf Gergely.

A visszavonulók listája még bővülhet, illetve befejezte olyan játékos is aki nem szerepelt a válogatottban korábban, szeptemberben indítunk egy sorozatot, melyben részletesen bemutatjuk korábbi pályafutásukat, ezzel is emlékezve a szurkolóknak okozott felejthetetlen emlékeket.

A támadó ilyen gólokat is tudott szerezni, mint az AS Roma elleni szépítő találata:

Endrődi Dávid