Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Nem vagyok Xavi, sem Iniesta!”

Hivatalosan is bemutatták az FC Barcelonánál a roppant lekesnek és szerénynek tűnő, Brazíliából megvett Arthur Melot.

(Kép: marca.com)

A 21 esztendős brazil középpályás mondhatni egyből belecsapott a közepébe, hiszen máris Iniestához és Xavihoz hasonlítgatják. Arthur köszöni szépen, megtisztelőnek tartja, ám nem kér ezekből az összevetésekből.

“Roppant boldog vagyok, hogy itt lehetek. Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy egyszer a Barcelona játékosa leszek. Ez egy nagyon fontos pillanat a számomra!” – Kezdte beköszönő nyilatkozatát a Gremiótól megvett játékos. “Mindig is nagyra tartottam Xavit és Iniestát, imádtam a játékukat, és elismerem, hasonlít a játékunk. ugyanakkor nem vagyok sem Xavi, sem Iniesta. Mindketten refenreciapontként szolgálnak Barcelonában, ugyanakkor azt szeretném, ha önmagam miatt ítélnének majd meg!” –  Folytatta Arthur.

“Be szeretném bizonyítani mindenkinek, hogy miért is vagyok itt! Az edzőm dönti el, hogy milyen poszton számít majd rám. Nekem pedig mindent meg kell tennem, hogy amit kérnek tőlem, teljesítsem a pályán. A Barcában mindig is sok brazil futballozott. Ez nem véletlen, hiszen a brazil és a katalán futballkultúra hasonlít egymáshoz. Beszéltem Paulinhoval, Neymarral, Coutinhoval. Mindannyian ugyan azt mondták: Egy fantasztikus városba, egy csodálatos klubba kerülök, ahová könnyű lesz beilleszkedni!” – Örvendezett még a Barca első nyári szerzeménye, aki meg is kezdi a felkészülést Ernesto Vlaverde együttesével.