Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Három pontos visszatérés

Az Újpest hét közben egy óriási kupabravúrt vitt végbe, hiszen azerbajdzsáni ellenfelét idegenbeli -2-ről sikerült kiejtenie, hazai 4-0-ás győzelmének köszönhetően. Az MTK egy évig a másodosztályban sínylődött, hiszen 2017 nyarán az a csúfság esett meg velük, hogy búcsúztak az élvonalból. Az akkori csapatból Katona, Vass Ádám és Kanta József kezdett a mai találkozón.

Továbbra is a Szusza-stadionban fogadja ellenfeleit az Újpest. S ez miért szenzáció? A tavaly februárban átadott, felújított létesítményben a pályafűtés nem lett megoldva… Így amíg nem készül el a Vasas arénája, hazai pályán játszhatnak, utána viszont költözniük kell… Az MTK feljutott az NB II-ből, így gyorsan igazoltak pár külföldit, igaz nem árasztották el a keretet annyira, mint például a Kisvárda. Kychak és Selin kezdett a kölcsönből visszatérő Myke a kispadra került, s a Honvédtól szerződtetett Ikenne-King egyelőre sérüléssel bajlódik. Pintér Ádám, Bognár István kezdett a nyári új szerzeményekből (a két ukrán mellett), Deutsch tavaly nyáron kölcsönből tért vissza, Vass Patrik Gyirmótról, Lencse Felcsútról szerződött vissza nevelő klubjába. Kulcsár is visszatérő volt, ő télen a Vasastól szerződött vissza egykori kenyéradójához. Ezek is bizonyították, hogy az MTK főleg olyan focistákat igazolt az elmúlt egy évben, akik valamilyen módon kötődnek a kék-fehér klubhoz. (A nyáron igazolt Pintér is saját nevelés)

Már a második percben sejteni lehetett, hogy kemény meccs lesz, hiszen Kulcsár Tamás már akkor megkapta a derbi első sárga lapját, miután felrúgta Diallot. Helyzetecskék adódtak mindkét oldalon, de a legnagyobb lehetőség Kulcsár előtt adódott a 19.minutumban. Lencse beadását gyatrán lőtte a jobb alsó sarok felé melyet Pajovics védett vetődve. A szögletből Deutsch került kihagyhatatlan helyzetbe, igaz neki sikerült kihagynia két lépésről, az üres kapu mellé emelt. Majd Vass Patrik lőtt 14 méterről, de Pajovicsnak csemege. A 26.percre góllá érett az MTK fölény. Vass Patrik jobbról beadta, Litauszki elnézte, Pávkovicsot megelőzte az egykori újpesti Lencse, s hat méterről a jobb sarokba lőtt. 37.percben Nagy lőtt Kychak kiütötte a jobb alsó sarok elől. A 43.percben Nwobodo ballal lőtt tizenhat méterről, s lökete a bal oldali kapufáról pattant ki. Az első félidő így 1-0-ás vendégvezetéssel zárult.

(nso.hu)

A szünetben a meccs elején megsérülő Pintér Ádám helyére Balogh Béla állt az MTK-ban. Az 50.percben Pauljevics lőtt jobbal 16-ról, de zseniálisan kanalazta el előle a labdát Kulcsár. Ilyen mikor az egyik csatár védekezik. A hétközi kupameccsen az újpesti szurkolók jó része Zsótér Donátot tartotta a mezőny legjobbjának, ma ezt kevesen mondták el róla, így nem okozott meglepetést, hogy az 55.percben Vignjevics lehívta a pályáról. Balázs Benjámin állt be a helyére. Az 59.percben Kychak szép mozdulattal védte Nwobodo jobblábas, közeli lövését. A 60.percben Pauljevics letalpalta Kantát, így villant a piros! 68. percben Bognár Kulcsár passza után lőtt, Pajovics bal lábbal az oldalhálóba mentette. Majd Kulcsár helyére Takács Ronaldot küldte be Feczkó Tamás. Majd csere a túloldalon, az MTK akadémiáján felnövő Tischler Patrik váltotta Novothny Somát. Kisvártatva az MTK kihasználta utolsó cserelehetőségét, az előző idényben a Vasasnak kikölcsönzött Vogyicska Bálint jött Bognár István helyére, míg az Újpestnél a szintén kölcsönből visszatérő (csak ő a kispestiek EL-ellenfelétől a Rabotnicskitől) Viktor Angelov Nagy Dániel helyére. 83.percben Angelov lőtt távolról, de Kicsak kiütötte, viszont nem érkezett senki az újpestiektől. A 91.percben Takács ígéretes helyzetben elkezdett lassan játszani, nagy nehezen Lencséhez passzolt, őt meg fellökte Balázs Benjámin. Büntető és piroslap! A labda mögé Kanta állt, s magabiztosan belőtte.

Újpest – MTK 0-2 (0-1)
Helyszín: Szusza – stadion
Vezette: Kassai Viktor

Gól: – ill. Lencse (26.p), Kanta (11-esből, 90+2.p)
Sárga lapok: – ill. Kulcsár T. (2.p)
Kiállítva: Pauljevics (60.p), Balázs B. (90+1.p) ill. –

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Pávkovics, Burekovic – Sankovic, Diallo – Nwobodo, Nagy D. (Angelov 78.p), Zsótér (Balázs 55.p) – Novothny (Tischler 76.p) vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
MTK: Kychak – Katona, Selin, Pintér Á. (Balogh B. szünetben), Deutsch – Vass Á. – Vass P., Bognár (Vogyicska 78.p), Kanta J. – Lencse, Kulcsár T. (Takács R. 73.p) vezetőedző: Feczkó Tamás