Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kiheverte a Fradi a nemzetközi sokkot

Miután a Diósgyőr az előző bajnokság utolsó fordulójában legyőzte a Vidi tarcsit, a Fradi pedig döntetlent játszott a Balmazújvárossal, így a DVTK benn maradt az élvonalban. A Ferencváros az elmúlt két hétben letudta a szokásos évi két nemzetközi kupameccsét, most már csak a bajnokságra kell összpontosítania Thomas Doll legénységének. A német tréner három helyen módosított a hétközi meccshez képest, a DVTK-nál nem került még be a keretbe az új fiú, Tajti Mátyás.

Varga kihagyta a büntetőt,de a kipattanót bevágta (m4sport.hu)

Kimaradt a zöld-fehérek kezdőjéből Finnbogason, Petriak akik mindketten a kispadra ülhettek, míg Bőle Lukács még oda se került. A magyar szélső minden bizonnyal ismét megsérült. Helyüket Leandro, Varga Roland és Böde Dániel vette át, ebből is látszik magyar szinten milyen erős a Fradi kerete, három magyar válogatott focista váltott egy izlandi és egy ukrán válogatottat. Lehet, hogy magyar szinten erősek, izraeli szinten annyira nem. Legalábbis amíg itthon jól játszottak a Maccabival, idegenben Dibusz Dénesnek köszönhették az egygólos vereséget. A Diósgyőr tavaly még majdnem kiesett az új igazolások közül csak a horvát Mazalovic került a kezdőcsapatba, Vernes Richárd pedig a kispadra. A Fradinál Frimpong, Heister, Lanzafame kezdett, Finnbogason, Rodriguez, Petriak a kispadon ült az újak közül. Sigér Dávid Bőléhez hasonlóan sérüléssel bajlódik. A Diósgyőrnél szintén kezdett Busai és Ugrai, akik mindketten egykor a Ferencvárosban játszottak. Érdekesség, hogy Ugrai három éve Szombathelyre került a Radó transzfer részeként, Busai pedig másfél éve a Bognár átigazolásba került cserealapként, s már egyik focista sincs a Fradinál. Bognár már az MTK, Radó pedig a Puskás Akadémia sikereiért tesz meg mindent. Na ja, ha nem bírták a szurkolói nyomást, ennél a két csapatnál ettől nem kell félniük.

A 12.percig csak puhatolóztak a csapatok, mígnem egy Gorriaran beívelést Böde okosan fejelt tovább a tizenhatoson belül a jobb oldalon érkező Lanzafaménak, aő kapásból lőtt az ötösről, de Antal bravúrosan védett. A 14.percben Böde a leshatáron futott be a tizenhatoson belülre, az ötösről Spirovskinak szerette volna passzolni, de Tamás Márk érkezett, s a saját kapujába került becsúszó testéről a labda. Majd Varga ívelését Böde fejelte gyengén el a kapu előtt. (ez nagy lehetőségnek tűnt) A 24.percben Varga kapott egy kiváló indítást, de Antal kapus nagyszerűen jött ki a kapujából, így utolsó emberként mentett a válogatott szélső elől. A 25.percben Heister a balhátvéd kolbászolt a diósgyőri tizenhatos előterében, befutott a büntetőterületen belülre Gorriaran passza után pedig a hosszúba rúgta a második Fradi-gólt. A 31.percben Lovrencsics Gergő egy szép cselt mutatott be az alapvonalnál, keresztpasszát Gorriaran kapásból a kapu mellé vágta. Majd Spirovski passzolt Lanzafamének, az olasz lőtt, Antal pedig nagyot védett. A 37.percben Makrai tolt a labdán egyet-kettőt s a tizenhatoson kívülről lőtt, Dibusz szögletre mentett. Majd Spirovski keresztpasszát az ezúttal a baloldalon játszó Gorriaran lőtte el jó húsz méterről, Antal védett. Egy perccel később Varga kiadta a szélre Lovrencsicsnek, ő nagy erővel középre lőtt Bödének, de Antal az utolsó pillanatban kiütötte, majdnem Varga elé. A diósgyőri védelem rendre bizonyította, hogy a nyári felkészülés alatt nem lett erősebb. Majd hirtelen a semmiből szépített a DVTK. A Fradi védelem kihagyott, nem működött a lesre állítás, Bacsa könnyedén ment el Lovrencsics mellett, s elgurított Dibusz mellett is. Egy perccel később büntető rúghatott a Fradi. Varga passzolt volna Lanzafaménak, de az olaszhoz már nem jutott el a labda, mert lepattant Eperjesiről. Varga végezte el a büntetőt, jobbra tartó lövését Antal védte, a kipattanót viszont a válogatott szélső bevágta. Varga is tudja büntetőből nem illik. A szünetre így maradt a kétgólos Fradi előny.

Böde mindent megtett a győzelemért, de gólt ezúttal nem szerzett. (blikk.hu)

A félidőben Ugrai helyére Ioannidis állt a vendégeknél. A 61.percig komolyabb említésre méltó esemény nem történt. Böde kapott nagyszerű indítást a tizenhatoson belül, de lövését Antal szépen védte. A kipattanót Gorriaran Lanzafame elé gurította, de az olasz elesett a büntetőterületen belül. 62.percben diósgyőri kontra Bacsa elfutott a baloldalon, majd úgy tűnt elszórakozták, de Busai elé került, akinek gyenge lövését Dibusz könnyedén védte. A 68.percben az ásítozó szurkolók egy szép gólt láthattak. Leandro ívelt be a tizenhatoson belülre Varga pedig bevetődve nagy erővel a DVTK kapujába talált. A szélső tavaly Lanzafame miatt nem lett gólkirály, hiszen az olasz a szezon végére alaposan belejött, no a mai meccsen még nem lőtte meg első gólját a zöld-fehéreknél, hiszen a gól után Petrjak váltotta a támadót. A 71.percben Bárdos Bence Forgács Dávid helyére állt a diósgyőri védelem baloldalára. (nem kell mondani, hogy Varga játszott ezen az oldalon a zöldeknél) A 76.percben uruguayit váltott argentin, Gorriaran helyére az új fiú Rodrigez állt. Érdekes, hogy az irányító középpályás a nemzetközi kupameccseken egy percet sem kapott, pedig a Fradi ott bukta el a meccseket. Ráadásul nem is volt egy olcsó vétel. A 81.percben az NB I első izlandi légiósát is felavathattuk, hiszen Finnbogasont is beküldte Thomas Doll. A 85.percben Vernes Richárd is átesett a diósgyőri tűzkeresztségen. Igaz háromgólos hátránynál csatárt cserélni az utolsó percekre… Nem sokan értették. A 87.percben Rodriguez szöglete után, Finnbogason fejesét Bárdos mentette szögletre. A 92.percben Böde luftja után Rodriguez lőhetett kapura, de a kapus szépen védett. Az állás már nem változott, így a Ferencváros 4-1-re nyert a Diósgyőr ellenében.

Még mielőtt a szurkolók nagyon ujjonganának a győzelem láttán, azért azt látni kellett, a Diósgyőr egyelőre messze van a nemzetközi középmezőnytől is.

Ferencváros – Diósgyőr 4-1 (3-1)
Helyszín: Groupama Aréna
Vezette: Andó-Szabó Sándor

Gólszerzők:Tamás (öngól, 14.p), Heister (25.p), Varga R. (45+1.p), Varga R. (68.p) ill. Bacsa (45.p)
Sárga lapok: Gorriaran (18.p), Blazic (60.p), Frimpong (71.p) ill. Bacsa (61.p)
Kiállítva: – ill. –

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Spirovski, Leandro, Gorriaran (Rodriguez 76.p)- Varga (Finnbogason 81.p), Böde, Lanzafame (Petrjak 69.p) vezetőedző: Thomas Doll
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Forgács D. (Bárdos 71.p) – Ugrai (Ioannidis szünetben), Mazalovic, Busai (Vernes 85.p), Hasani, Makrai – Bacsa vezetőedző: Fernando Fernandez