Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern München elnöke rúgott még egyet Özilen…

Vasárnap érkezett a sokakat megdöbbentő hír, avagy Mesut Özil kihátrált, és lemondta a német válogatottságot. A hír gyorsan söpört végig a világsajtón, és megosztotta a futballt kedvelők közegét, ahogyan a Nationalelf szurkolóiét is. Az Erdogan-eset óta sokat kritizált, a világbajnoki kudarc fő bűnbakjának (csapatsportágról beszélünk) beállított sportoló élete legnehezebb periódusát éli. Ha pedig lúd, akkor legyen kövér, avagy a Bayern München elnöke még jól belerúgott a középályásba nyilatkozatával. Nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, Özil nem lesz bajor játékos, az egyszer biztos…

„Sportszakmai szempontból ezzel jól jár a német válogatott. Számomra Mesut Özil évek óta egy alibiző futballista, aki a válogatottnak egyáltalán nem tud segíteni. Állítólag a német szövetség rossz bánásmódja miatt… Mindenesetre fel kéne tennie magának a kérdést, hogy mikor nyert utoljára párharcot. Évekkel ezelőtt… A válogatott megújulását figyelembe véve szuper, hogy abbahagyta. A 2014-es világbajnokságon sem tartozott a húzóemberek közé, tulajdonképpen a csapattársak miatt jutott el a döntőig. Évek óta sz@rul játszik, most meg Grindel vagy Bierhoff (előbbi a német szövetség elnöke, utóbbi a válogatott menedzsere – a szerk.) a vétkes…” – mondta Uli Hoeness a Bayern München elnöke német Sport 1 műsorában, ezzel egyértelmű állást foglalva Özil-ügyben.

A 29 esztendős török felmenőkkel rendelkező, de már Németországban, Gelsenkirchenben születő Özil mér 2009-ben debütált a német válogatottban, melynek szerelését 92 alkalommal öltötte magára. Ünnepelt tagja volt a Brazíliában 2014-ben világbajnokságot nyerő csapatnak, összességében pedig 23 gólt jegyzett a Nationalelf játékosaként. Ettől a pillanattól kezdve csakis az Arsenal és a klubkarrier lebeghet a szeme előtt.