Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: belga sztárcsapathoz küldték a csatártehetséget – HIVATALOS

Egészen érdekes sztorira bukkantunk a legfrissebb hivatalos átigazolási hírek között. A Liverpool együttese ugyanis ismét kölcsönbe adta nigériai U-válogatott játékosát, Taiwo Awoniyit.

A 21. életévét csak augusztusban betöltő Awoniyit még 2015-ben szerződtették a klubhoz, ám azóta egyetlen alkalommal sem ölthette magára a legendás vörös mezt, még a tartalékok között sem. A nigériai légióst ugyanis minden szezonra kölcsön adja külföldre a ’Pool. Előbb az FSV Frankfurtnál, a NEC Nijmegennél, a Royal Mouscronnál, majd végül most a Genknél bizonyíthat az ifjú Taiwo.

Awoniyi kölcsönszerződése 2019-ig érvényes a belga bajnokságban minimum dobogóra hajtó KRC-nél, majd vissza kell térnie az Anfieldre, ahol akkoriban fog szintén lejárni a szerződése. A képlet nagyon egyszerű, a meglehetősen alacsony, ám zömök 178 centis támadónak most be kell robbannia, hogy ismét ne egy eltékozolt Liverpool tehetségként emlegessék majd őt, mint egykor például a magyar reménységek egész sorát, akik az angol iparvárosban „tanulták a szakmát”, hogy azt végül apró pénzre váltsák.