Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: élre lépett a Loki, a miskolciak bánták

Hiába voltak meg a helyzetek a vendégeknél, a Debrecen végig kézben tartotta az összecsapást, s megérdemelten győzte le a Diósgyőrt.

Rangadónak ígérkezett a keleti derbi, igen ám, de a találkozó előtt a Lokinak négy, a miskolciaknak mindössze egyetlen pontjuk volt, így aztán könnyen előfordulhatott volna, hogy a két csapat helyet cserél a táblázaton. Hogy nem ez történt, nagyban köszönhető a rapszodikus miskolciaknak, akik a meccs egyes periódusaiban könnyedén bevihették volna a vezető gólt, de Nagy Sándor eszén nem tudtak túljárni, pedig Vernes, majd Busai kísérletét védte pár másodpercen belül. A Loki játékában inkább benne volt a gól, de az első negyvenöt percben benne is maradt. Főképp Haris Attila lábában, aki az első negyedóra végén Varga Kevintől kapott remek passzt, de bal lábas lövése elkerülte a jobb alsót. Ziccer volt pedig. S ezzel lényegében el is mondtunk mindent az első negyvenöt perc történéseiről.

A második félidőt góllal nyitotta a hétszeres bajnok Loki: Tőzsér fűzte át magát a miskolci védelmen, s tizenhatról leadott lövése utat talált Antal mellett a jobb alsóba. A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, minthogy a borsodiak többször is hibáztak, így pedig lehetőséget adtak a hajdúságiaknak a gyors ellentámadásokra, de a debreceniek már az ellenfél térfelén letámadtak, s ez nem igazán ízlett a diósgyőrieknek, akik egy ízben majdnem öngólt vétettek, Antal bravúrjára volt szükség, hogy ne dőljön el már ekkor a találkozó. Persze a DVTK előtt is adódott lehetőség, de Nagy Sándor továbbra is remekelt a kapuban. A másik kapu előtt pedig Szécsi nem hibázott, miután Haris középre tekert labdáját a bal sarokba csúsztatta. Nagy erőket mozgósított a látogató, minden eredmény nélkül.

Debrecen – Diósgyőr 2-0 (0-0)
Nagyerdei stadion, vezette: Erdős József
Gólszerzők: Tőzsér (48.), Szécsi M. (82.)
sárga lapok: Calvente (58.) ill. Eperjesi (90+2.)
Kiállítva:

Debrecen: Nagy S. – Barna, Szatmári, Kinyik, Cikos – Tőzsér – Varga K. (Calvente, 55.), Haris (Csősz R., 85.), Avdijaj (Takács T., 90+1.), Bódi – Szécsi M. Vezetőedző: Herczeg András

Diósgyőr: Antal B. – Eperjesi, Brkovic, Tamás M., Forgács (Tajti M., 53.) – Busai, Lipták (Bárdos B., 62.), Vernes (Ioannidis, 62.) – Hasani – Sesztakov, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernandez