Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Nemzetközi “sikerek” után folytatódik az NB I

Klubcsapataink elvéreztek a nemzetközi kupákban, már csak a MOL Vidi FC van versenyben, mely klub egyből kérvényezte is hétvégi bajnokijának elhalasztását. Csonka fordulót rendeznek így a harmadik körben, mivel az MLSZ jóváhagyta a fehérváriak óhaját.

Poór Patrik nevelőklubja ellen játszhat (rangado.hu)

Puskás Akadémia – MTK szombat 17:00

A Puskás Akadémia és az MTK is, nemrégiben egy – egy idény elejéig megjárta a másodosztályt. Közös a két klubban, hogy mindkettőnek a feljutásában tevékeny részt vállalt Lencse László. Az MTK-t az előző héten alaposan elgyapálta a Fradi, míg a Puskás 2-0-ás vezetésről játszott döntetlent a Diósgyőrrel, úgy, hogy a piros-fehérek büntetőt is hibáztak.A Puskás Akadémia keretében több Sándor Károly Akadémián nevelkedő focistát is találunk, hiszen Hegedűs Lajos, Poór Patrik, Zsidai László is ott tanulta az alapokat. Az MTK-nál felcsúti nevelés nincs, de Lencse Lászlóról már írtuk, hogy játszott egykor a Pancho Arénában.

Debrecen – Diósgyőr szombat 18:00

Szomszédvárak csatára. A Debrecen és Diósgyőr összecsapásának múltja van, ha még a Nyíregyháza is az NB I-ben játszana, akkor lennének igazán vérre menő csaták. A Loki eddig egy győzelemmel és egy döntetlennel rajtol, a DVTK pedig egy vereséggel és egy x-el. Ha esetleg ma idegenben begyűjtenék a három pontot utolérnék ellenfelüket. Mind a két csapat a héten “elveszített” egy ifjú reménységet, igaz a Loki csak kölcsönadta Kóródi Nándort a Balmazújvárosnak. A Diósgyőrnél viszont visszavonult Szalóczy Dávid sérülés miatt. Öröm az ürömben, a középpályás marad a klubnál, utánpótlás videóelemzőként fog tevékenykedni. Dicsérendő a miskolci vezetők segítségnyújtása, de a  húsz éves fiatalember biztos inkább a pályán segítené nevelő csapatát.

Lanzafame meglőné első gólját a Ferencvárosban (fradi.hu)

Ferencváros – Haladás szombat 20:15

Két 4-1-es győzelemmel kezdte a bajnokságot a Fradi, melyből az MTK elleni idegenbeli siker amely megsüvegelendő. A zöld-fehérek nem játszottak végig jól, de a négy lőtt gól önmagáért beszél. Belekezdett Varga Roland, aki két meccs három gól, az ukrán Petrjak is az első meccsen még csere volt, de az MTK ellen már kezdett, s ő is kettőt rámolt be a kék-fehéreknek. Ellenben nincs még gólja a szezonban a gólkirály Davide Lanzafaménak, pedig a Kispestről szerződtetett olasszal ez ritkán fordul elő. (négy meccs nulla gól) Szintén nem szerzett még gólt Böde Dániel se, hiszen az első fordulóban Tamás Márk beleért lövésébe.Most itt a lehetőség, hogy mindketten feliratkozzanak a góllövőlistára. Lanzafame érkezésével feleslegessé vált Priskin Tamás, s a korábbi válogatott támadó tovább is állt (előbb, mint az olasz megérkezett), Szombathelyre került kölcsönbe. Első Haladás bajnokiján gólt lőtt, de a lefújás előtt pár perccel korábbi Fradista csapattársával Batik Bencével “össze barátkozott”, s ebből négy meccses eltiltása lett. Így nem mutathatja meg Thomas Dollnak, hogy hiba volt róla lemondani. Minden bizonnyal Király Gáborral kezdődik a Haladás kezdőcsapata. Kérdéses volt, hiszen az előző fordulóban kapott egy rúgást a testére, de jó eséllyel meggyógyult.

Újpest – Kisvárda vasárnap 18:00

Utoljára játszik az Újpest vasárnap a szezonban a nemzetközi kupameccsek miatt, hiszen nem történt csoda a spanyol Sevilla kiverte a negyedik kerületieket. A lila-fehéreknél Zsótér Donátra több külföldi csapat is felfigyelt így nem lenne meglepő, ha még a nyáron elhagyná mostani klubját. A bajnokság viszont nem indult jól számukra, az MTK-tól hazai pályán kikaptak, a Haladás ellenében idegenben döntetlent játszottak. Két forduló után tizedik helyen állnak, de még nagyon az elején járunk. (azt le se merjük írni, hogy két éve az MTK, tavaly a Vasas volt harmadik, s a szezon végén búcsúztak az élvonalból) Az Újpestnél is gyengébben kezdte a bajnokságot az újonc Kisvárda. Nyolc kapott, nulla rúgott gól, majd edzőváltás… A hétvégén ideiglenesen Révész Attila fog irányítani (papíron, mert neki van Pro-licence, de a főnök Kovács János lesz), jövő héten talán megtalálják a végleges megoldást. Igaz az új trénernek is nehéz dolga lesz a tíz új külföldivel erősítő nyolcat az előző idényből megtartó (négyet elengedő) csapattal.

Budapest Honvéd – Paks vasárnap 18:00

Hétvégén játssza utolsó bajnokiját a Honvéd a Bozsik-stadionban. Állítólag a későbbiekben lesz a stadionnak búcsúmeccse is. Igaz egyelőre még nem tudni ki építi az új építményt, s igazából semmit nem lehet tudni… Annyit tudhatunk, hogy a héten a luxemburgi Niederkorn ellenében nem sikerült továbbjutni az El-selejtezőben… A Paks évről-évre hozza a szokásos játékát. A csapat összeszokott, hiszen nem cserélgeti hetenként focistáit Csertői Aurél. Az első két fordulóban eddig csak egy pontot sikerült bezsebelni, de azt a bajnok MOL Vidi otthonában.

MOL Vidi FC – Mezőkövesd elmarad

Mivel a Videoton a jövő héten nagyon fontos nemzetközi kupameccset játszik, játékoskerete pedig “szűkös…” így nem játszanak hétvégén, nehogy elfáradjanak a Malmő  elleni meccsre…