Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: nyitva van az aranykapu…

Van egy bizonyos gyerekdal, melynek is az egyik fontos sora, “nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta” ez a sor pedig ma este igaz a Vidire. Ha ugyanis a svéd Malmö ellen veszik az akadályt, már semmi nem akadályozhatja meg a magyar bajnokot, hogy ősszel nemzetközi kupameccseket játsszon Marko Nikolics csapata.

(Malmö twitter)

Miért is merjük ezt leírni? Ugyanis a  svédek elleni sikerrel a Vidi a Bajnokok Ligája playoff-körébe jutna. Az UEFA kiírása szerint azok a csapatok, amelyek ekkor búcsúznak, automatikusan az Európa Liga csoportkörébe “esnek”. Ha ezt a kört is sikerrel vennék, természetesen a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülnének. De ez még távoli. Előbb győzzék le a Malmőt, utána pedig jöhet a Celtic-AEK Athén párharc győztese. Ha viszont mégse sikerülne ma este a BL-ben maradni, akkor a dán FC Midtjylland és a walesi TNS összecsapás nyertesével küzdhetnek meg az El-csoportkörért. A Bajnokok Ligája playoffját – mivel az UEFA előírásai szerint ezt csak UEFA 4. kategóriájú létesítményben lehet megrendezni – a Groupama Arénában, az Európa Liga playoffját a Pancho Arénában bonyolíthatná le a Vidi. Mást ne mondjuk így a fehérvári csapat új hazai pályával ismerkedhetne meg. A Groupama Arénában eddig egyszer játszottak “hazai” pályán, akkor a Ferencváros elleni Magyar Kupa döntőn 4-0-ást verést kaptak 2015-ben.

Nikolics bizakodó (nso.hu)

„Megtelt ez a terem a sajtótájékoztatóra, ez örömteli, hiszen azt jelenti, hogy nagy az érdeklődés a Malmö elleni mérkőzésre. Nem szeretnék senkit untatni, de azt ismét elmondanám, hogy továbbra is büszkén képviseljük a klubot és a magyar labdarúgást a legjobb kupasorozatban, amely jelenleg létezik. Megfelelő küzdőszellemmel és koncentrációval, jó hozzáállással állunk a visszavágóhoz, úgy érzem, sikerült felkészülnünk a második meccsre. Természetesen 100 százalékos teljesítményt várok el mindenkitől a Malmö ellen Felcsúton is, ez kell ahhoz, hogy tovább élhessük a nyár eleje óta szövögetett álmunkat. Az igaz, hogy a Malmőnek mindenképpen gólt kell szereznie, hogy legyen esélye továbbjutni, de nagy hiba lenne csak az eredmény őrzésére berendezkedni. Egy nagyon kemény mérkőzés vár mindkét csapatra, ahol a legkisebb részletek döntenek majd a továbbjutás sorsáról. Egy igazi éles meccs lesz, ahol nagy a tét, de nem érzek emiatt extra nyomást a csapaton. Látom, ahogy készülnek napról-napra, hallom, ahogy beszélnek és büszke vagyok rájuk, mert tisztelik az ellenfelet, ugyanakkor hisznek saját magukban és abban, hogy sikerül továbbjutnunk a következő körbe!” – nyilatkozta  mérkőzés előtt a Vidi szerb edzője.