Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leszakad a plafon! – Ennyit kér Dzsudzsák a Viditől…

Honi szinten a nyári átigazolási időszak egyik legfontosabb kérdése, hogy Dzsudzsák Balázs hol folytatja. A jelenleg szabadon igazolható játékos kivár, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy hazatér, és a MOlL Vidi FC játékosa lesz. A pénzéhségéről elhíresült játékos, aki talán ezért nem lett végül igazi ünnepelt sztárfocista – sőt még topligában sem játszott, nemhogy topcsapatban – a Ripost értesülései szerint toronymagasan az NB I legjobban fizetett játékosa lehet. 

Szóba hozták a Fradival, lévén formában tartás címszóval ott edzett, majd akadt pár gyenge angliai pletyka, ám nagyon úgy fest, hogy végül a BL-csoportkörért még mindig harcban lévő, az Európa-ligában kiesés esetén biztos főtáblás MOL Vidi FC lesz a befutó. Dzsudzsák Balázs 31 esztendősen hazatérhet, lemondhat a külföldi fizetésről. De vajon mennyit kereshet itthon, mivel lehet hazahozni?

A Ripost konkrétan megírta, hogy havi 48 millió forint lehet Dzsudzsák Balázs “ára”, avagy éves szinten 576 millió forint körüli összegért focizgathat majd idehaza. Csakhogy tetézzük a dolgot, ez minimum 1,5 millió forintot jelent napi szintre lebontva…

De mennyi volt az annyi eddig? Az Egyesült Arab Emirátusokban eddig állítólag havi 84 millió forintot keresett, azaz éves fizetése elérte az 1 milliárdot. Vajon nincs jobb ajánlata, elfogytak a pénzes külföldi lehetőségek? Netán a nemzetközi porond lehet a döntő? Hiszen az Európa-liga csoportkör már biztos a Vidinél…

Egyes hírek szerint a megállapodás a felek között érdekes is lehet. Ha egy hosszútávú kontraktus születik, az anyagilag igen megterhelő lehet a székesfehérvári klubnak, de jó szereplés esetén komoly pénzt is hozhat a konyhára, ha Dzsudzsák a teljesítményével – El-ben vagy BL-ben – újra eladja magát külföldre. A másik forgatókönyv, hogy első körben csupán 4 hónapra ír alá, amíg tart a csoportkör, így a Vidi is “csak” 200 millió forint kerüli összeget “bukik” az ügyleten.

Miből fizetik ki? Ebbe nyilván mi sem szeretnénk részleteibe menően belebújni, bár biztosan érdekes lenne, azonban ne feledjük el, azzal, hogy a Vidi bejutott az El-főtáblára, már most keresett 3 millió eurót, tehát 1 milliárd forintit. A BL még többet hozhat, ahogyan a szereplés mértéke és milyensége is rápakolhat erre.

Mi lehet Dzsudzsák hozománya? Vajon játékával előre viheti a Vidit, vagy csak feszültséget generál csapaton belül óriási fizetésével? Egy picit játsszunk el a számokkal, avagy nemrég jelent meg egy Top 10-es lista a legjobban fizetett NB I-es játékosokról. A lista élén havi 8 millió forintos keresettel Juhász Roland, ehhez képest keresne 48 milliót havonta Dzsudzsák.