Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Balogh Norbert a ciprusi bajnoknál folytatja – HIVATALOS

Az olasz Palermo és a ciprusi APOEL is hivatalos weboldalán megerősítette, hogy Balogh Norbert a következő idényt Sallai Roland klubjánál tölti. A két magyar focista így ismét csapattárs lesz, hiszen a 2016-17-es idényt közösen töltötték a Palermonál.

(apoelfc.com.cy)

Korábban már honlapunk is beszámolt róla, hogy Balogh Norbert elhagyhatja olasz klubját. A hétvégén hivatalos ajánlatot tett a ciprusi klub a magyar válogatott csatárért, melyet a palermoiak el is fogadta. Balogh hétfőn orvosi vizsgálatokra utazott a szigetországba, a teszteken átment, így a mai napon be is jelentették, hogy a következő idényt kölcsönben tölti az APOEL-nél. Balogh Norbert mezszáma a 77-es lett.

A magyar csatár korábban a szicíliai együttes vezetőedzőjétől, Bruno Tedinótól garanciát kért, hogy érdemi lehetőséget kap majd az új idényben, de mivel ezt a szakember nem tudja garantálni, szinte biztosra vehető volt a távozása. Az olasz klub csak kölcsönben akarta elengedni, végleg nem szerettek volna lemondani a tehetségesnek tartott csatárról. Balogh 2016 januárjában 2,2 millió euró ellenében került Debrecenből a Palermohoz, de eleddig sok lehetőséget nem kapott. Korábban a Serie A-ban másfél év alatt húsz alkalommal kapott bizonyítási lehetőséget, ezeken egy gólpasszt sikerült adnia. Az előző szezonban viszont a második vonalba csúszott klubnál csak kétszer játszott a Serie B-ben.

A magyar válogatottban két alkalommal lépett pályára. Mivel Marco Rossi szövetségi kapitány kikötötte, hogy csak olyan játékosokat hív be, akik rendszeresen játszanak, ezért is volt számára a klubváltás.