Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futács hazatérhet

A Hajduk Split magyar támadója jó időszakot tudhat maga mögött a horvát klubnál, de a gólvágó úgy döntött, idén nyáron szeretne továbbállni.

Futács jópár alkalommal ünnepelhetette saját góljait a Hajduk Split mezében (forrás: narod.hr)

Futács Márkó, a horvát élvonalban szereplő Hajduk Split támadója nagyszerű időszakot tudhat maga mögött mostani klubjánál, azonban a játékos kész a váltásra. Csapatánál ezt nem is rejtette véka alá sérüléséből visszatérve, ezt azonban nem vették jó néven Splitben, és a második csapattal edzhet csak a magyar, holott kész volt arra, hogy amíg a klub tagja, addig segítse is játékával az egyesületet.

Az átigazolási időszakból még 8 nap hátra van, ennyi idő alatt kell Futácsnak klubot találnia. A válogatottban mellőzött gólvágó pedig úgy fest, kész Magyarországra is igazolni, méghozzá a Vidihez! A székesfehérvári klub indulása már biztos az Európa-ligában, de még van esélye a BL-főtáblára is jutni, ez pedig még vonzóbbá teszi a Vidit, mint potenciális célpontot Futács számára.

Futács idehaza anno játszott a Diósgyőrben a Leicester City játékosaként kölcsönben, de szerepelt Törökországban is a 2016-ban a splitiekhez igazoló, jelenleg 28 éves labdarúgó. A középcsatár jelenlegi szerződése egyébiránt a Hajduknál 2019 nyaráig él, piaci értékét pedig a Transfermarkt közel másfél (1,35) millió euróra becsli.

Futács spliti karriere számokban
Mérkőzések száma: 45
Gólok száma: 24
Gólpasszok száma: 3
Pályán töltött percek száma: 2.850
Európa-liga kvalifikációs mérkőzések/gólok száma: 5/1