Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Huszti a kiállításról: “Azért idegesítő az egész, mert…”

Csalóka eredményt ért el a Mol Vidi FC az AEK Athén ellen, mert bár az 1-2-es vereség nem jelenti önmagában, hogy lehetetlen a csoportkörbe jutás, a visszavágó megnyeréséhez a görög hangorkánban, Huszti nélkül kisebbfajta csodára volna szükség. De ne is szaporítsuk tovább a szót, lássuk, mit gondolnak a párharc további esélyeiről, és a tegnapi mérkőzésről a főszereplők!

A pályát idő előtt elhagyni kényszerülő Huszti Szabolcs újságírónk kérdésére a piros lapos szituációról ejtett szót: “Nem volt kiállítás. Ha megnézitek a lassítást, láthatjátok, hogy a gyerek egyértelműen a labda fölé rúgott, én a belsőmet akartam beletenni a labdába. Ezerből ezerszer így megyek bele a párharcba, ezután is így fogok. Sajnálom, hogy ezért kiállítottak. Tizenegy a tizenegy ellen sokkal jobb esélyeink lettek volna, még tíz emberrel is voltak helyzeteink.”

Azt is elmondta, hogy mi a legfrusztrálóbb tényező számára a kiállításban: “Azért is idegesítő az egész, mert az azonnali piros miatt szinte biztos, hogy több meccsre eltiltanak, bár remélem, hogy a videót azért elemezni fogják. Természetesen nem egyszerű a helyzet, hiszen két gólt kell rúgni idegenben.”

A videóasszisztens bevezetésének gondolatát is megpendítette a második piros kapcsán: “A srác a labdát rúgta el, szabályos szerelés volt. A bíró így kompenzált. Hibázni lehet. Nincs ezzel semmi gond. Mindenki hibázik, a játékosok, a bírók… Nem erről van szó. Csak legyen egy megfelelő szerv, amely esetleg ezt felülbírálhatná, vagy megnézhetné, hogy más ítéletet lehessen hozni! Az a gond, hogy utána kaptunk két gólt. Nehéz helyzetbe kerültünk, ezt már visszacsinálni nem lehet.”

Szabi számára a kipontozódás különösen fájó volt: “Pontosan tudom, hogy mennyire fontos volt ez a meccs. Szerettem volna a lehető legtöbbet kihozni magamból, szerettünk volna jól szerepelni. Sok fordulón továbbjutottunk, volt, hogy szerencsével, például a luxemburgiak, vagy a Ludogorec ellen. Értelemszerűen csalódott vagyok az eredmény miatt. Ha piros lapot kapok, és nyerünk 1-0-ra, akkor is csalódott lennék, de a csapat az első.”

Attól, hogy nem játszhat a visszavágón, természetesen a csapat segítségére lesz, noha ez nem lesz egyszerű: “Odateszem magamat az edzésen, próbálom a többieket tüzelni, de ez nem az én feladatom elsősorban, hanem az edzőé. Amit egy játékos tehet, az az, hogy mindent belead a mérkőzésen, az edzésen. Sajnos ezt most nem tudom megtenni.”

Huszti mellett Marko Nikolics mester is frusztrált volt az emberhátrány miatt: “Ha végig tizenegy a tizenegy ellen, vagy tíz a tíz ellen játszottunk volna, nyerünk egy góllal. Nem így volt, kikaptunk. Ennyi. Büszke vagyok a játékosaimra, mert hihetetlen küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. Odamegyünk, és megpróbáljuk ugyanezt.”

Újságírónk megkérdezte, hogy lát-e olyan kvalitást a most kispados játékosokban, hogy a lebőgést elkerülje, erre így felelt: “Sosem gondolkodom így. Főleg nem most. Ez a csapat egytől egyig valódi harcosokból áll, és én hiszek bennük. Az utolsó pillanatig küzdeni fognak, ebben biztos vagyok.”

Fiola Attila ujjal mutogatás helyett a saját felelősségét kereste a vereségben: “A kiállítás megnehezítette a dolgunkat. Nekem is volt lehetőségem, más lett volna, ha az bemegy, és 1-1-gyel megyünk a szünetre. Nem így lett, a második félidőben rögtön gólt kaptunk, utána volt a másik kiállítás. A csereként beszálló Scsepovics jól tartotta meg a fellőtt labdákat, lecsorgóból Negónak is volt nagyon nagy helyzete, Stopira is lőhetett. A helyzetkihasználás nagyon fontos, abban még fejlődnünk kell.

A csapat mentális állapotát is ecsetelte: “Szomorúak voltak a srácok, mindenki, több volt ebben a meccsben. Volt kiállítás, aztán voltunk tíz a tízben is, ekkor feltettünk mindent egy lapra. Voltak lehetőségeink is, sajnos nem tudtunk velük élni. Belülről úgy éreztem, hogy az Athén nem egy verhetetlen csapat, úgyhogy reméljük, hogy sikerülni fog.”

A visszavágóra nehéz meccset vár: “Azt fogják játszani, amit mi eddig játszottunk. Vissza fognak állni, a kontrákra fognak rámenni. Minél előbb gólt kell szereznünk. Nem mehetünk fejjel a falnak, de ha támadásban tudjuk azt hozni, amit a mai meccsen, akkor lehet esélyünk.”

Kérdésünkre a két csapat fizikai felkészültségét is összehasonlította: “Nekik a bajnokság még nem kezdődött el, nekünk már elment belőle négy meccs. Belül úgy lehetett érezni, hogy jobb erőből állunk, jobb erőben vagyunk. Nekik ez még idényeleji forma, nekünk viszont szerda-szombat mérkőzések vannak, azért ez nem egyszerű. A végén már inkább a szívünk vitt előre.”

Kép forrása: molvidi.hu