Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: Besic-et bemutatták új klubjánál – HIVATALOS

A jelek szerint továbbra sincs maradása a Ferencváros egykori játékosának, Muhamed Besic-nek az Everton együttesében. A fiatal boszniai játékos most ismét kölcsönbe került a Championshipbe, ráadásul ismerős közegbe került, lévén már az előző félévet is a Middlesbrough csapatánál töltötte.

Muhamed Besic a 2014-es, számára végső áttörést jelentő világbajnokságot követően hagyta el a Fradit, még pedig az Everton kedvéért magyar klub számára elképesztő összegért, 4,8 millió euróért. Igaz, ennek az összegnek elég komoly részét Mo nevelőklubja, a Hamburg kapta.

Besic számára azonban nem igazán vált be a Premier League, igaz, az Everton nem volt hajlandó lemondani róla, ismerve a tehetséges középpályásban rejlő potenciált. A jövő hónapban még mindig csak a 26. születésnapját elérő játékost sérülések is hátráltatták az elmúlt években, így nem meglepő módon januárban kölcsönadták őt a másodosztályú Middlesbrough-nak. A Boronál lelkes játékával hamar népszerűvé vált a feljutásért harcoló klub szurkolói szemében. Hosszas huzavona után végül most ismét a Riverside-ra került Besic, és ismét kölcsönbe, az egész szezon tartamára. A bosnyák jövője még elég homályos, lévén szerződése anyaklubjával egészen 2021-ig Liverpoolba köti.

Az biztos, hogy Besic lelkes az új lehetőségtől a Boronál, lévén azt nyilatkozta, hogy minden érintettnek, hogy egy klub kedvéért hagyná el az Evertont, és az csakis az Middlesbrough lehet. Teljesült a vágya.

A walesi Tony Pulis vezette Boro négy forduló után a 2. helyen áll a Championshipben.