Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy szezon után visszavette játékosát a Real Madrid – hivatalos

A Real Madrid hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy egy szezon után visszaszerezték csatárukat, Mariano Diazt.

Forrás: Real Madrid Facebook

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Real Madrid figyelmét ismét felkeltette tavaly nyáron eladott csatáruk, Mariano Diaz, mára pedig hivatalossá is vált a transzfer. A 25 éves dominikai játékos egy öt éves szerződést írt alá, és a spanyol sajtó szerint 21.5 millió eurót fizettek érte amely mellé még 3 millió euró bónusz jár majd, ebből viszont 35%-ot nem kell kifizetnie a királyiaknak, hiszen játékjogának e része felett a Real gyakorolt tulajdonjogot eddig is. 2017 nyarán a madridiak 8 millió eurót kaptak a támadóért a Lyontól.

Mariano 18 évesen került a Real Madrid akadémiájára, ahol először az U19-es csapatban, majd a Castillában játszott. 2016-ban bekerült a felnőttek közé is, ám nem jutott sok lehetőséghez, ezért a szezon végén eligazolt az Olympique Lyonba. Franciaországban nem tesznek visszavásárlási opciót a szerződésekbe, így a Real Madridnak mindent előlről kellett kezdenie a tárgyalásoknál.

A királyiak érdeklődése akkor nőtt meg, amikor kiderült, hogy a Lyon már megegyezett a Sevillával egy 30 millió eurós átigazolási összegben, ám ekkor került a képbe a Real Madrid, a játékos pedig minden bizonnyal vissza szeretett volna térni korábbi klubjába.

A Real Madriddal több csatárt is összeboronáltak a nyár folyamán, ám a 25 éves támadó visszatérésével úgy tűnik, véget ért a királyiak számára a keresgélés.