Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Yaya Touré kikosarazta a kiesőjelöltet

Nyolcévnyi szolgálat után köszönt el a Manchester City együttesétől Yaya Touré, aki az utolsótól eltekintve, a „Kékek” összes újkori trófeaszerzésének aktív részese, sőt vezéregyénisége volt. Az elefántcsontparti veterán mindenképpen szeretne maradni a Premier League-ben.

A hírek szerint a napokban már majdnem aláírt Touré a West Ham Unitedhez. Sőt, állítólag a 35 esztendős középpályás már túl is volt az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, amikor menedzsere visszakozásra szólította fel. Dimitri Seluk szerint hiba lett volna elfogadni annak a West Hamnek az ajánlatát, amely tök utolsó a PL-ben. És valóban: a „Kalapácsosok” három forduló után a mezőny egyetlenjeként pont nélkül szerénykednek a táblázaton.

A pletykák szerint a WHU-nál megrökönyödéssel fogadták, hogy Touré nem áll be a kihívás elé, hogy megmentse a londoni klubot a kieséstől. Sőt, Celuk a közösségi médiában ki is jelentette, hogy ő maga utasította játékosát az ajánlat elutasítására, illetve hogy az utolsó hely nem méltó számára. Azonban az ukrán játékosügynök szerint még van tizennyolc másik PL-csapat, ahová pártfogoltja igazolhat.