Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ötlettelen Schalkét vert a Hertha idegenben – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) második fordulójának zárómérkőzésén a Dárdai Pál irányította Hertha Berlin a Schalke otthonába látogatott, hogy 2004. után újra elhozza a három pontot Gelsenkirchenből.

Duda volt az első félidő főszereplője. (kép: kicker.de)

A mérkőzés Dárdai Pál csapatára nem kifejezetten indult jól, hiszen már a 6. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania a magyar szakembernek. Karim Rekik helyére a Manchester Citytől megszerzett Javairo Dilrosun állt be. A 13. percben pedig a videóbíró került főszerepbe. Egy Schalke szöglet után ért kézzel a labdához a Hertha védője, Stegemann játékvezető az eset megtekintése után jogosan ítélt büntetőt. A tizenegyes mögé Caligiuri állt oda, aki simán mellé lőtte azt. Természetesen a kihagyott büntető megbosszulta magát, hiszen a 15. percben egy látványos fővárosi támadás után Duda került ajtó-ablak helyzetbe. A szlovák nem hibázott, s ezzel megszerezte a csapatának a vezetést. A gól után a Schalke próbálkozott az egyenlítéssel, többször is helyzetbe kerültek, de vagy elkerülték ezek a kaput, vagy Jarstein védett. A 35. percben Kalou révén megduplázhatta volna előnyét a Hertha, de az elefántcsontparti pontatlanul vette célba a hosszú sarkot. A játékrész hajrájában már nem forogtak veszélyben annyira kapuk, így maradt az 1-0-s berlini vezetés.

Jogos volt a berlini öröm. (kép: kicker.de)

A második félidőben egy sokkal harcosabb Schalkéra számíthattunk volna, ám nem ez történt. A hazaiak csupán labdabirtoklásban nőttek ellenfelük fölé, ami sokak számára csalódást okozott. A berliniek pedig köszönték szépen és tartották az egygólos előnyt, amit nem volt nehéz, hisz Domenico Tedesco együttese még csak gólhelyzet közeli állapotba sem került. A hajrában természetesen kicsit jobban nyomott a Schalke, főként felívelésekkel próbálkoztak, de ez hatalmas helyzetekben nem mutatkozott meg. A hosszabbításban azért Jarstein bravúrokra is szükség volt ahhoz, hogy a Hertha előnyben maradjon. Az utolsó pillanatokban még egy piros lapot is láthatott a publikum, miután Jastrzembskit Konoplyanka rántotta le. A megítélt szabadrúgást Duda végezte el, aki még be is varrta azt a jobb felsőbe. Ezzel tehát 2-0-ra nyert Dárdai Pál együttese Gelsenkirchenben.

Schalke 04 – Hertha BSC 0-2 (0-1)
Helyszín: Veltins Arena (Gelsenkirchen); Vezette: Sascha Stegemann
Gólszerzők: – ill. Duda (15., 90+6.)
Sárga: Uth (81.) ill. Jarstein (51.)
Kiállítás: Konoplyanka (90+5.) ill. –

SchalkeFährmann – Caligiuri, Sane, Naldo, Baba (Harit 73.) – Rudy (Serdar 51.) – McKennie – Embolo (Burgstaller 57.), Bentaleb, Konoplyanka – Uth; Vezetőedző: Domenico Tedesco

HerthaJarstein – Stark, Rekik (6. Dilrosun), Torunarigha – Lazaro, Grujic, Maier, Mittelstädt – Duda, Kalou – Ibisevic (Lustenberger 67.); Vezetőedző: Dárdai Pál

Videó hamarosan!

A Bundesliga 2. fordulójának eredményei:

Hannover – Dortmund 0-0
Augsburg – Mönchengladbach 1-1
Frankfurt – Werder Bremen 1-2
Leverkusen – Wolfsburg 1-3
Mainz – Nürnberg 1-1
Stuttgart – Bayern München 0-3
Leipzig – Düsseldorf 1-1

A Bundesliga tabellája a 2. forduló után:

A Bundesliga góllövőlistájának állása a 2. fordulót követően: