Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Morata vissza akart térni Olaszországba – sajtóhír

Első angliai idényének mérsékelt szereplése és megpróbáltatásai után Alvaro Morata az idei nyáron komolyan elgondolkozott a váltáson, minderről a minap beszélt egy spanyol lapnak…

A 25 éves spanyol támadó számára a Premier League-ben töltött első idény finoman szólva sem sikeredett emlékezetesre: 31 meccsen 11-szer volt eredményes a Chelsea-ben, és sokat nem szépített a mérlegén a többi sorozatban szerzett további négy találat sem. Morata a minap a Marcának adott interjújában arról vallott, hogy nem érezte jól magát Angliában, és nyáron a váltani szeretett volna.

“Vissza akartam menni Spanyolországba vagy Olaszországba! Nem éreztem jól magam az elmúlt szezonban, totális hullámvasút volt az egész, egyszerűen kimentem a pályára, és nem találtam a helyem…”

Morata pályafutása korábbi szakaszában a Real Madridban és a Juventusban szerepelt a felnőttek közt, a nyári átigazolási időszakban mindkét csapatnál felmerült a visszatérésének lehetősége, valamint az általános lapértesülésekre alapozva az AC Milan is nyitott volt a szerződtetése iránt. Végül azonban a távozás gondolata nem fogalmazódott meg tettekben: “maradtam a csapatnál, és idén minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy jobb legyek a tavalyinál.”

Az első négy mérkőzését megnyerő Chelsea-ben Morata minden találkozón kezdő volt, idei egyetlen találatát az Arsenal elleni rangadón szerezte.