Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A francia tehetség lemondta a válogatottságot!

A világbajnok francia válogatott olyan elképesztő merítési lehetőséggel rendelkezik, hogy mára egy Martial, vagy Lacazette kihagyását is teljes egyetértéssel fogadja a közvélemény, nem még az egyébként elképesztően tehetséges, és már felnőtt szinten is befutott utánpótlás-válogatottaké. Nem csoda hát, hogy az U21-es játékosok harci kedve nincs éppen az egekben.

A PSG-nevelésű Jean-Kévin Augustin izomfájdalmakra hivatkozva lemondta a francia U21-es válogatott meghívóját a Luxemburg, és a Bulgária elleni mérkőzésekre. Mivel a kihagyást semmiféle orvosi javaslat nem támasztja alá, igen erős a gyanú, hogy a tavaly az RB Leipzig színeiben 37 mérkőzésen 12 gólt, és 6 gólpasszt jegyző futballista egyszerűen beleunt abba, hogy olyan játékosokkal, illetve olyan játékosok ellen kell pályára lépnie – és ezzel vállalnia a sérülés kockázatát, akik még a felnőtt bemutatkozástól is igen távol állnak. A francia szövetség edzője, Sylvian Ripoll felháborodásában egészen a szövetségi kapitányig, Didier Deschamps-ig futott.

“Természetesen értesültem az esetről, és nagyon megdöbbentett. Nincs semmi szükség az ilyen viselkedésre.” – nyilatkozta a világbajnok edző.

“Elfogadhatatlan döntés, összeegyeztethetetlen azzal a csapatszellemmel, amit látni szeretnék. Csak olyanokkal akarok együtt dolgozni, akik valóban itt szeretnének lenni.” – csatlakozott Ripoll.

Az utóbbi négy lipcsei tétmérkőzés mindegyikén gólt szerző Augustin védelmére kelt azonban csapata sportigazgató-vezetőedzője, Ralf Rangnick:

“Teljes vállszélességgel Augustin döntése mögött állunk, miszerint nem kíván részt venni a francia utánpótlás-válogatott soron következő mérkőzésein. Ha egy játékos a sorozatos terhelések után úgy gondolja, hogy fáradt, és fennáll nála a sérülés veszélye, akkor megérthető, hogy pihenni szeretne.”

Az egyetlen bökkenő csupán az, hogy ezzel a lépéssel nagy valószínűleg elásta magát Didier Deschamps-nál, kinek válogatottjába akkor is nehéz bekerülni, ha az adott játékos éppen élete formájában játszik. Vagy lehetséges, hogy – mint Pavard esetében – egy váratlanul kiugró Bundesliga-szezon mindent megváltoztathat? Egy biztos: nem jött a legjobbkor ez a csörte éppen a német-francia mérkőzés előestéjén…