Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Messi vezérletével gálázott a Barca a BL-nyitányon!- videóval

A Bajnokok Ligája új idényét az idei kiírás egyik legnagyobb favoritja a Barcelona hazai mérkőzése nyitotta meg. A katalánok ellenfele a B kvartett nyitómérkőzésén a holland bajnok PSV Eindhoven volt.

Ahogyan az várható volt a mérkőzés esélyese a Barcelona már a mérkőzés elejétől a kapujához szegezi a holland bajnokot, így is történt. Messiék az első perctől kezdve komoly fölényben futballoztak, a hollandok csak elvétve lépték át a katalánok térfelét. A mérkőzés hetedik percében mégis a hollandok kerültek először komoly helyzetbe, egy pontrúgás után a katalán védők röviden szabadítottak fel ami után Pereiro elé került a játékszer, az urugayi lövése nem sokkal szállt a léc fölé. Ezt követően a 9.percben Dembelé is megvillant azonban nem tudta góllal befejezni az akcióját. A 11.percben a két korábbi Liverpool játékos Suárez és Coutinho játszott össze, az uruguayi beadását azonban Coutinho a kapu fölé bólintotta. Az első negyedóra végén Messi is helyzetbe került Coutinho beadása után, az argentín azonban jócskán fölédurrantott. A mérkőzés 20.percében Lionel Messi kiváló ütemben ugratta ki Suárezt aki csupán az oldalhálót találta telibe. A 22.percben a mexikói futball nagy ígérete Hirving Lozano elképesztő sprintversenyt nyert meg Jordi Albával szemben, de a végére elfogyott a lendülete és lövése gyengére sikeredett. A hollandok remekül állták a Barca rohamait a 27.percben Raktitič lövésébe ért bele az egyik eindhoveni. A 32.percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Barcelona, miután Dembelét vágta fel a Viergever a PSV tizenhatosa előtt. A szabadrúgást pedig Lionel Messi elképesztő higgadtsággal varta be a bal felső sarokba, Zoet esélytelen volt a hárításra annyira helyezett volt az argentin lövése. Az első játékrész utolsó lehetősége a PSV előtt adódott, De Jong lökete azonban jóval a kapu fölé szállt, így elmaradt az egyenlítés.

Fordulást követően is folytatódott a Barca fölénye, a mérkőzés 50.percében Messi került helyzetbe, lövését Zoet szencáziós bravúrral hárítani tudta. Négy perccel később Suáraz forgatta meg  védőit a tizenhatos szélén majd beadása után Coutinho érkezett lendületből és csúnyán fölédurrantott a brazil. A 65.percben a vendégek egyik legjobbja Lozano került közel ahhoz, hogy egalizáljon Piqué azonban érkezett és az utolsó pillanatban blokkolta a lövését. A mérkőzés 68.percében ismét Coutinho és Suárez játszott össze, ezúttal Suárez próbálkozott meg egy lövéssel nem is járt messze a góltól a felső léc ezúttal megakadályozta a második Barca találatot. Negyedórával a vége előtt Dembelé eldöntötte a három pont sorsát, miután szólóját követően kettőre növelte a katalánok előnyét. Két perccel később a teljesen megzavardó holland védelem harmaszor is kapitulált, Rakitič passzából ezúttal is Messi zudított egy bombát Zoet kapujába. A hajrában Umtiti egy felesleges szabálytalanság után begyűjtötte második sárga lapját is és a kiállítás sorsára jutott. Az emberhátrányban játszó Barcelona a hajrában  Messi révén állította be a végeredményt, aki ezzel mesterhármassal kezdte a BL új idényét.

Bajnokok Ligája, B-csoport, 1.forduló:

FC Barcelona – PSV Eindhoven 4-0 (1-0)
Helyszín: Camp Nou, Barcelona Vezette: Sidiropoulos (görög)
Gólszerzők: Messi (32., 77., 88.), Dembelé (75.)
Sárga lapok: Umtiti (55.) ill. Viergever (31.), De Jong (58.)
Kiállítás: Umtiti (79.)

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Umtiti, Piqué, Roberto – Coutinho (Lenglet 81.), Busquets, Rakitič (Vidal 85.) – Dembelé (Arthur 83.), Suárez, Messi. Vezetőedző: E.Valverde

PSV: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever (Ismar-Mirin 67.), Esmoris Tasende – Rosario (Gutierrez 82.), Hendrix – Pereiro – Bergwijn (Malen 78.), De Jong, Lozano. Vezetőedző: M.Van Bommel

https://www.youtube.com/watch?v=IU97iF0-GG4

Képek forrása: uefa.com