Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Tartja a lépést az élmezőnyben a meglepetéscsapat – forduló előzetes

Az olasz bajnokság (Serie A) 5. fordulója előtt állunk, sőt az olasz futball-hétvége péntek este már egy nagyszerű iramú mérkőzéssel el is kezdődött…

A forduló nyitómeccsén a Sassuolo hátrányból fordítva, 3-1-re diadalmaskodott pályaválasztóként az Empoli ellen, miután a tavalyi Serie B-s bajnok korai vezetőtalálatára Federico Di Francesco remeklésének köszönhetően három válasza volt a Neroverdinek. Az AS Roma trénerének fia az első két gólnál előkészítő szerepet vállalt, a harmadikat pedig ő maga szerezte egy remek megmozdulás jóvoltából. De Zerbi mester tanítványai ezzel – minimum átmenetileg – feljöttek a második helyre, közvetlenül a sorozatban nyolcadik bajnoki címére hajtó Juventus mögé, melytől idei egyetlen vereségüket szenvedték el az elmúlt hétvégén.

Sassuolo – Empoli 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Boateng (13.), Ferrari (57.), Di Francesco (85.) ill. Caputo (1.)
Kiállítva: – ill. Zajc (71.)


Szombaton a délutáni órákban a legutóbb az Intert legyőző Parma a nála csak egy ponttal jobban álló Cagliari ellen lép pályára, amely korábban már ért el figyelemreméltó eredményeket, hiszen ikszelt a Milannal és legyőzte az Atalantát.

A kora esti a Fiorentina – SPAL összecsapás egy szolid rangadó jelzőt már igazán kiérdemel a két csapat idei szereplése okán: a Violák 7 pontosak, a ferraraiak pedig négyből három meccset megnyertek, mindhármat kapott gól nélkül, egyedül a Torino ellen kényszerültek főhajtásra. A maga módján a SPAL rendkívül szervezett, fegyelmezett játékot mutat be, a Fior pedig Davide Astori csapatkapitány tavaszi elvesztése óta igazi csapattá kovácsolódott.

Ma este a bajnokságban már többször kudarcot valló Inter a két hete a Napolit alaposan elpáholó Sampdoria otthonába látogat. Az nem kifejezés, hogy a Nerazzurrinak óvatosnak kell lennie, hiszen a genovaiak hazai környezetben bárkit képesek elkapni – lásd a Napoli előtt a tavalyi szezonban például a Juventust is felülmúlták. Ennek ellenére kedden a milánóiak Icardi vezérletével parádés fordítás árán diadalmaskodni tudtak a BL-ben a Tottenham ellen, ami erőt adhat arra, hogy a bajnokságban is jobban teljesítsenek a Spalletti-legények. További plusz töltet mellettük, hogy sérülése után a Serie A legnagyobb ígéretei közé tartozó, Lautaro Martinez is újra bekerült a meccskeretbe.

A vasárnapi ebéd mellé Torino – Napoli mérkőzés dukál. Annak ellenére, hogy a Partenopei négyből három győzelemmel rajtolt, Belottiékat sosem egyszerű felülmúlni, pláne nem a “Bikák” saját arénájában. S ha hozzátesszük, hogy Walter Mazzari és Carlo Ancelotti dirigálhatja a két csapatot, hamisítatlan taktikai csatára lehet számítani a két rutinos stratéga összecsapásán.

A délutáni programban a váratlan pontvesztéseket és hétközi BL-vereséget produkáló AS Roma a négy forduló alatt még csak gólt sem szerző Bologna vendége lesz. Mindkét csapat számára létkérdés lenne a javítás: a “Farkasoknak” végre győzelemre lenne szüksége, hogy ne legyen még nagyobb hátrányuk a Serie A élmezőnyéhez képest, míg az első meccsen kiállított Nagy Ádámot rendre nélkülöző Rossoblúnál lassan Filippo Inzaghi vezetőedző helye is veszélybe kerülhet. A fővárosi vetélytárs Lazio a hozzá hasonlóan 6 ponttal álló Genoát fogadja, noha az ifjabbik Inzaghi-fivér, Simone sem lehet makulátlanul elégedett csapatával, két vállalható vereség után két soványka 1-0 következett egy-egy frissen feljutó ellen (csütörtökön ugyancsak egy góllal nyertek az El-ben), miközben a Grifoni a Barcelona által is kiszemelt lengyel üdvöskéje góljaival három lejátszott meccséből kettőt nyert meg. A forduló egyetlen Digi Sport által nem közvetített mérkőzésén a pontlevonással sújtott és egyébként is nyerésképtelen Chievo a középmezőnyben tanyázó Udinese gárdáját látja vendégül.

Vasárnap 18 órától területi rangadót vív egymással Lombardia két csapata, az AC Milan és az Atalanta, amely kimenetele akár még az esetleges európai kupaszereplés szempontjából is fontos lehet. A Rossoneri luxemburgi győzelemmel rajtolt az El-ben, a bergamóiaknak ellenben idén csak a bajnokság maradt, melyet a diadalmas kezdés és a Roma elleni remi után két vereséggel folytattak. Egyelőre Gattusóék is mindössze négy ponttal bírnak, igaz ők három meccsről, és letudtak már egy Napoli és egy Roma elleni találkozót. Összességében azért mindkét egylet számára lenne még hová javulni, de az Atalantának van nagyobb veszítenivalója.

A hétvégi fordulót a bajnok Juventus fellépése zárja, amely az élvonalba története során másodszor feljutó Frosinone vendége lesz. A kis csapat négy forduló alatt 0-10-es gólkülönbséget és egyetlen gól nélküli döntetlent ért el, szemben az egymást követő második szezonját is négyből négy sikerrel kezdő “Öreg Hölggyel”. A Bianconeriben Cristiano Ronaldo legutóbb megszerezte első gólját, majd szerdán az új csapatában játszott első BL-meccsen kiállították, melyet legnagyobb klasszisuk nélkül, tíz emberrel is megnyertek. A múlt fordulóban az ellenfelét leköpő Douglas Costa négymeccses eltiltásban részesült és azóta lesérült, valamint Allegri várhatóan nem számíthat még Barzagli, De Sciglio és Khedira játékára sem.

A forduló további programja

SZOMBAT
15:00 Parma – Cagliari (TV: Digi Sport 1 ÉLŐ)
18:00 Fiorentina – SPAL (TV: Digi Sport 2 ÉLŐ)
20:30 Sampdoria – Inter (TV: Digi Sport 1 ÉLŐ)

VASÁRNAP
12:30 Torino – Napoli (TV: Digi Sport 1 ÉLŐ)
15:00 Bologna – Roma (TV: Digi Sport 1 ÉLŐ)
15:00 Chievo – Udinese
15:00 Lazio – Genoa (TV: Digi Sport 3 ÉLŐ)
18:00 AC Milan – Atalanta (TV: Digi Sport 1 ÉLŐ)
20:30 Frosinone – Juventus (TV: Digi Sport 1 ÉLŐ)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása