Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: szűken mért Vidi-siker, hengerelt a Honvéd

Az élvonalbeli csapatok közül mindenki továbbjutott, ám a Diósgyőr igencsak megizzadt Pesterzsébeten, míg a Honvéd hat góllal tömte meg a bőnyi kaput. A nemzetközi kupában szereplő Videoton ugyanakkor mindössze két góllal bizonyult jobbnak a Cigándnál.

Túlzottan sok babér nem termett az alacsonyabb osztályokban szereplő együtteseknek a legfelső ligában szereplő csapatokkal szemben, hiszen például az NB III-ban vitézkedő Cigánd csak megnehezíteni tudta a Vidi dolgát. Marko Nikolics ezúttal több olyan futballistának is szerepet adott, akik keveset, vagy egyáltalán nem lépett még pályára a piros-kékek színeiben. A látogatók rengeteg helyzetet dolgoztak ki, és hagytak ki, ám félóra elteltével a vezetést meg tudta szerezni a bajnoki címvédő Huszti révén tizenegyesből, majd nem sokra rá Milanov találatával már kettővel ment az El-szereplő társaság, s aki azt gondolta, innentől könnyed játszadozás lesz, tévedett. A Vidi ugyanis továbbra sem tudta kihasználni adódó lehetőségeit, pláne a hajrában, amikor Zanko Hryhoriy-t kiállította a játékvezető. Ekkor még volt hátra huszonöt perc, hogy padlóra küldje ellenfelét a fehérvári alakulat, amely alighanem a szerdai, Mezőkövesd elleni bajnokira tartalékolt. A történet úgy kerek, ha kiemeljük, hogy a fentikben nagy szerepe volt Hrabina Alexnek. A korábbi utánpótlás-válogatott kapus ihletett formában védett a jóval nagyobb játéktudással felvértezett rivális ellen.

Cigánd SE – MOL Vidi FC 0-2 (0-2)
Cigánd, vezette: Nagy Norbert
Gólok: Huszti (30., 11-esből), Milanov (34.)
Sárga lapok: Fodor A. (13.) ill. Huszti (90+1.), Hadzic (71.)
Kiállítva: Zanko (65., Cigánd)

Cigánd: Hrabina –Bokros, Zanko, Kovács G., Baksa (Horváth A. 84.) – Varga K., Engel, Fodor A. – Molnár L., Timkó (Sánta, 60.), Kis G. (Répási, 67.) Vezetőedző: Prisztács Tamás

Vidi: Tujvel – Nego, Fiola, Vinícius – Hodzic, Pátkai (Kovács I., 74.), Berecz Zs., Hangya, Huszti – M. Scepovic (Hadzic, 63.), Milanov (Tamás K., 56.) Vezetőedző: Marko Nikolics

További eredmények:

A Honvéd simán nyert a Bőny otthonában, ahogyan az eredmény ellenére a Haladás is. A Diósgyőr hosszabbításra kényszerül az ESMTK vendégeként, míg az NB II-es csapatok közül kiesett a Balmazújváros, amely a SZEOL ellen szenvedett vereséget. A Vasas ellenben simán lépett a legjobb hatvannégy közé.

Bőny SE (megye II.) – Honvéd 0-6
Szolnoki MÁV (NB III.) – Kisvárda 0-1
Csepel (NB III.) – Haladás 0-2
ESMTK (NB III.) – DVTK 1-3 – hosszabbítás után
Bonyhád (megye I.) – Budafok (NB II.) 0-3
Gyöngyöshalász (megye I.) – Gyirmót FC (NB II.) 1-5
Nagykőrös (megye I.) – Vasas (NB II.) 1-4
SZEOL SC (NB III.) – Balmazújváros (NB II.) 1-0
Hatvan (megye I.) – Cegléd (NB II.) 0-1
Jászberény (NB III.) – Mosonmagyaróvár (NB II.) 2-1
Jánoshalma (megye I.) – Füzesgyarmat (NB III.) 2-3
Eger SE (NB III.) – Dunaújváros (NB III.) 0-5
Oroszlány (megye I.) – Ózd (megye I.) 1-0
Szarvasi FC (megye I.) – DEAC (NB III.) 4-0
Tordas (megye I.) – Sényő (NB III.)3-3 – tizenegyesekkel: 5-6
Hévíz (megye I.) – Pápai Perutz FC (NB III.) 0-1
Dabas (NB III.) – Salgótarjáni BTC (NB III.) 1-0
Sárisáp (megye I.) – Vecsés (megye I.) 0-1
Jánossomorja (megye I.) – III. Kerületi TVE (NB III.) 0-4
Öttevény (megye I.) – Gyöngyösi AK (NB III.) 0-1
Kalocsa (megye I.) – Ibrány (megye I.) 1-0
Balkány (megye I.) – TARR Andráshida (NB III.) 1-3