Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az Inter első hazai győzelme a szezonban! – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6., hétközi fordulójának nyitómeccsére Milánóban került sor, ahol az Internazionale együttese a firenzei Fiorentina csapatát látta vendégül egy rangadó alkalmával. Az Inter az első félidő végén vitatható szituációt követően került előnybe, de a fordulás után tartotta a lépést egyenlítve a Fiorentina, ám végül a milánóiak győztek, akik a szezonban először ünnepelhettek sikert hazai környezetben!

Nagy csatában tudott győzni először a szezonban hazai pályán a milánói kék-fekete alakulat (forrás: zimbio.com)

Alig ért véget az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulója, már is megkezdődik a 6., hétközi forduló a dél-európai pontvadászatban. Ráadásul egy rangadóval indult az idény első hétközi fordulója, ugyanis a milánói Inter vendége a firenzei Fiorentina együttese volt.

Már a 4. percben kialakult a meccs első nagy helyzete, amikor is vendég részről Mirallas lövése után találta el a labda a bal kapufát! A 11. minutumban a védelmi bizonytalanságot a túloldalon Candreva használhatta volna ki, de lövése a firenzeiek kapuja fölött kötött ki. Ezután négy perccel Icardi is villanhatott, de középre ment lövése, nem született meg ekkor sem a találkozó első gólja. Viszont közel járt ahhoz a 18. percben is az Inter, hogy betaláljon, de a Candreva által visszagurított labdát épphogy mellé tekerte Perisic. A 32. percben a vendégek addigi legnagyobb helyzete következett, amikor is Simeone ziccerben vehette célba a kaput, de Handanovic bravúrral hárította az argentin próbálkozását! Majd a félidő végén jött a gól! Igaz, a 44. percben egy igencsak véleményes szituációt követően a videózást után ítélt kezezés miatt büntetőt a hazaiak javára a játékvezető, a tizenegyest pedig Icardi értékesítette, aki ezzel első idénybeli találatát szerezte (1-0)!

A második félidőben nem kellett viszont sokat várni, hogy jöjjön az újabb találat, méghozzá az egyenlítő gól! Az 53. percben az ellenfél térfelén szerzett labdát végül Chiesa kapta meg, aki szabadon maradt, és úgy gondolta távolról kapura lő, és be is akadt lövése, ami Skriniaron pattant meg, mielőtt bement! Chiesa szezonbeli harmadik gólja volt az Inter elleni egyenlítő találata(1-1)! Az 59. percben ismét a hazai kapu előtt alakult ki lehetőség, s a kavarodás közepette két lövést is blokkolnia kellett a védelemnek. A 77. minutumban Chiesa esett el az Inter tizenhatosán belül, de nem járt tizenegyes. Majd rögtön ezt követően a túloldalon viszont gól született! Az Inter újra előnybe került, amikor D’Ambrosio talált be a 78. minutumban egy zseniális támadás végén, aki Icardihoz hasonlóan szintén első gólját szerezte a szezonban, ráadásul a gólpassz Icardi osztotta ki ekkor (2-1)! A 81. percben Keita Baldé végleg eldöntötte volna a meccset, de az Inter játékosának távoli lövése a kapu fölé szállt! A rendes játékidő leteltével 5 perc ráadás következett, de ezidő alatt már igazán fontos esemény nem történt, ugyanakkor az Inter így is megszerezte első hazai győzelmét a bajnokságban egy izgalmas, fordulatos mérkőzésen!

Serie A, 6. forduló
Inter – Fiorentina • 2-1 (1-0)
Helyszín: Stadio Guiseppe Meazza, Milánó. Vezette: Paolo Mazzoleni
Gólszerzők: Icardi (44. – büntetőből), D’Ambrosio (78.) ill. Chiesa (53.)
Sárga lapok: Asamoah (72.), ill. Chiesa (19.), Fernandes (45+2.), Mirallas (84.)
Kiállítás:

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah – Vecino (Keita Baldé, 68.), Brozovic – Candreva (Politano, 58.), Nainggolan, Perisic (Gagliardini, 88.) – Icardi. Vezetőedző: Luciano Spalletti

Fiornetina: Lafont – Milenkovic, Pezzella, Vitor Hugo, Biraghi – Benassi (Vlahovic, 84.), Veretout, Edmilson Fernandes (Gerson, 64.) – Chiesa, Simeone (Pjaca, 55.), Mirallas. Vezetőedző: Stefano Pioli