Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Otthonában botlott pontokat a Bayern – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a szezon első hétközi fordulója került megrendezésre. Az ötödik játéknapon a “tartalékos” kezdőt felvonultató Bayern München otthonában fogadta az Augsburg együttesét. A bajor sztárcsapaton kívül pályán volt a Sallai Rolanddal felálló Freiburg, valamint a Hoffenheim is, amely Szalai Ádámot is a kezdőben tudta.

A Bayern München és az Augsburg találkozója igazán jól indult, hiszen mindjárt a mérkőzés elején dolga volt Neuernek, amire a hazaiak egy kapufával válaszoltak. A jó kezdés után azonban kissé leült a mérkőzés. A bajorok természetesen mezőnyfölényt alakítottak ki, de kapura nem igazán voltak veszélyesek, ami egyébiránt az Augsburgról is elmondható volt. A félidő hajrájában aztán magukra találtak a “Bőrnadrágosok”, hiszen több helyzetet is kialakítottak. Azonban, sem Wagner, sem Gnabry, sem pedig Renato Sanches nem tudott élni az előttük álló lehetőségekkel, így 0:0-val vonultak szünetre a felek.

A második félidő elején egy gyönyörű kontrát mutatott be a Bayern Gnabry és Robben főszereplésével. A német szépen rohant el, majd két védőt nagyon átvert és Robbennek passzolt, aki könyörtelenül bevágta a labdát a léc alá. A vezető gól után kissé alább fagyott a meccs. A Bayern ugyan ment előre, de valami apró hiba mindig becsúszott a gépezetbe, az Augsburg pedig nagyon helyzetet sem tudott kialakítani. A 87. percben aztán jött a váratlan fordulat. Egy vendég szögletet követően Neuer ejtette ki a labdát, ami után a volt Bayern játékos, Felix Götze testtel besodorta a labdát és kiegyenlített. A hosszabbításban a Bayern hiába próbálta megszerezni a győzelmet, újabb gólt már nem tudott begyötörni.

Bayern München – Augsburg 1-1 (0-0)
Helyszín: Allianz Arena; Vezette: Soren Storks
Gólszerzők: Robben (48.) ill. Götze (87.)
Sárga: Goretzka (13.), Sanches (30.), Thiago (77.) ill. Khedira (19.), Framberger (74.)
Kiállítva: – ill. –

Bayern München: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Goretzka (Alaba 46.) – Renato Sanches, Javi Martinez – Robben, T. Müller, Gnabry (Ribéry 59.) – Wagner (Thiago 75.); Vezetőedző: Niko Kovac

Augsburg: Luthe – Gouweleeuw, Khedira, Hinteregger – Framberger, Moravek (Götze 61.), Baier, Max – Hahn, Gregoritsch (Cordoba 77.), Caiuby​; Vezetőedző: Manuel Baum

Videó hamarosan…

Az este további programjában Sallai Roland csapata, a Freiburg a még pont nélkül álló Schalkét fogadta. A magyar válogatott játékos kezdőként kapott szerepet Christian Streich együttesében. Az első félidő egy viszonylag unalmas 0:0-t hozott, de a fordulást követően itt is megtört a jég. Az 52. percben Niederlechner csapott le, egy Fahrmannról kipattanó lövésre. Ez a találat pedig elég is volt a hazaiaknak a három pont megszerzéséhez. A találkozót honfitársunk, Sallai Roland végigjátszotta.

Freiburg – Schalke 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Niederlechner (52.) ill. –

A Szalai Ádámmal a kezdőjében felálló Hoffenheim a Hannover otthonában vendégszerepelt. A két együttes mérkőzése egy egészen élvezetes találkozót hozott a nagyérdemű számára. A 20. percben Brenet kapott egy remek labdát Joelintontól, a holland pedig nem hibázott és bevette az ellenfél kapuját. A fordulás után a vendégeknek sikerült megduplázniuk az előnyüket. Kaderabek jó 18 méterről eresztett meg egy nagy lövést, ami védhetetlenül vágódott a hálóba. Nem sokkal később a Hannover szépíteni tudott egy büntetőt követően, amit Fullkrug értékesített. A mérkőzés utolsó percében viszont a vendégek Belfodil révén végleg lezárták a mérkőzést. Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya végig a pályán volt.

Hannover – Hoffenheim 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Fullkrug (55.-büntető) ill. Brenet (20.), Kaderabek (49.), Belfodil (90+3.)