Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Renato Sanches és az új remény

A 2016-os Európa-bajnokság egyik nagy felfedezettje volt, és a Bayern München gyorsan le is csapott rá, azonban a Benficaban nevelkedett tehetség nem volt képes arra, hogy Carlo Ancelotti tanítványaként beverekedje magát a Bayern Münchenbe. Azonban most felcsillant a reménysugár.

Olyannyira nem sikerült jól Sanches bemutatkozó idénye a Bayern Münchenben, hogy jobb megoldás nem lévén elküldték kölcsönbe, a Premier League-ből végül kieső Swansea-ba. A még most is csak 21 esztendős portugál sem tudott a „Hattyúk” segítségére lenni, akik természetesen nem is marasztalták az Eb-győtesz játékost.

Renato Sanches szívfájdalma volt a nyáron, hogy igazán komolyan senki sem érdeklődött érte, ami köszönhető volt formahanyatlásának, illetve speciális szerepkörének is a középpálya tengelyében, lévén nem minden játékstílusba illik az ő játszatása. Csakhogy az elmúlt hetekben valami megváltozott Münchenben!

A tűzoltó Jupp Heynckes helyére érkező Niko Kovac el kezdett fantáziát látni Sanches-ben. Első lépésként a Benfica elleni BL-nyitányon játszhatott kezdőként (gólt is szerzett), majd jött a hétvégi, Schalke elleni bajnoki debütálás. Igaz utóbbiban nem volt sok köszönete a portugálnak, lévén csak három perc jutott számára csereként. Tegnap este, az Augsburg elleni bajor derbin (1-1) ismét kezdő volt, és végig is játszotta a meccset.

Sanches az elmúlt két évvel ellentétben most már nagyon optimistának tűnik:

„Azt hiszem, hogy jól játszottam, nagyon jól éreztem magam, kihagytam néhány lehetőséget, de remélem, hogy jobb leszek a következő meccsen. A legfontosabb dolog az, hogy nyerjünk. Nagyon jól érzem magam mióta visszajöttem. Felvettem a ritmust, de fiatal játékos vagyok, és még sok mindent meg kell még tanulnom, de ha keményen dolgozom, akkor többet is fogok játszani. Nemcsak az edzőm, de a csapattársaim is jó tanácsokkal és bizalommal fordultak hozzám.”

– büszkélkedett a tegnapi bajnoki lefújása után.