Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Derbire hangolva – 5.rész: Tshibuabua a végén döntött

Hétvégén rendezik a Ferencváros – Újpest mérkőzést, mely az egyik legnagyobb múltra visszatekintő magyarországi párharc. A két csapat múltja is erősíti a szurkolók közti rivalizálást. Minden országnak megvan a saját derbije, Magyarországon az a Fradi-Újpest. A következő napokban egy-egy emlékezetes győzelem összefoglalóját tesszük fel a holnapunkra, mindkét csapat szurkolói örömére, illetve bánatára.

1.rész 6-0 2. rész: az utolsó derbi az Albert stadionban 3.rész: egy emlékezetes Jagodics bomba 96-ból
4.rész: fordítás a 90.perc után

2012 augusztus 19-én ült utoljára magyar vezetőedző a Ferencváros kispadján. (kinevezett, hiszen Máthé Csaba többször beugrott megbízott edzőként, vagy Thomas Doll eltiltásaikor) Détári Lajos csapatába olyan focisták léptek pályára, akik mára jobbára alacsonyabb osztályban szerepelnek. Jova (NB II, Nyíregyháza) – Alempijevic (görög alsóbb liga), Grúz (BLSZ I., Unione), Klein (csapat nélküli), Sváb (NB II, Tiszakécske) – Cukic (visszavonult), Józsi (visszavonult), Gyömbér (NB II Soroksár)  – Somália (emírségek), Máté (NB III Szeged), Böde (FTC), csere: Beliczky (NB II Kaposvár), Orosz (NB II Soroksár), Hakola (VPS, finn I. osztály)

A meccsen Kabát Péter góljával a hazaiak szereztek vezetést, majd a 90.minutumban Orosz Márk egalizált, de a 94.percben jött a belga-kongói Bavon Tshibuabua, s meglőtte első újpesti gólját. A támadó azóta megjárta az angolai bajnokságot, s a belga sokadig ligát. Jelenleg csapat nélkül tengődik. A csatár a következő idényben a 3-1-re elveszített Puskás-stadionban rendezett derbin is eredményes volt.

Csak a belga-kongói gólja az alábbi videóban látható