Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hihetetlen fordítás, már nem a Bayern az első

A német élvonalbeli bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzése rengeteg fordulatot és váratlan húzást tartogatott. A Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund összecsapása rendkívül emlékezetessé sikeredett, kétgólos hátrányt dolgozott le Lucien Favre együttese. 

A Leverkusen egy domináns kezdetet mutatott be a találkozón, amelynek az eredménye kis híján egy öngól lett Dan-Axel Zagadou részéről Julian Brandt szögletét követően. Ezután sem kellett sokat várnunk, a jég két perc múlva megtört: Lucas Alario baloldali beadására a felfutó jobbhátvéd, Mitchell Weiser érkezett, aki nagyszerűen találta el a labdát. A játékszer az alsó sarokban kötött ki, ez volt a 24 esztendős futballista első találata a gyógyszergyáriak színeiben. A BVB hamarosan új sebességbe kapcsolt, Christian Pulisic és Marco Reus – utóbbi szabadrúgásból próbálkozott – előtt lehetőségek álltak, de az ellenfél finn kapusa, Lukas Hradecky állta a sarat. Innentől kezdve a játék képe kiegyenlítődni látszott, egészen addig, amíg Julian Brandt szöglethez készült a szünet előtt hat perccel. Ekkor ugyanis a beívelt labdát követően kavarodás alakult ki a Borussia kapuja előtt: a labdát végül Jonathan Tah juttatta Roman Bürki kapujába.

A második félidőt mindkét társaság felturbózva kezdte. Jacob Bruun Larsen szépségdíjas labdaérintését követően Marco Reus került közel a szépítéshez, a túloldalon pedig Brandt és Kevin Volland veszélyeztetett. A játékrész közepén Larsennek összejött a gól, négy perccel később pedig Reus egyenlített ki a csereként beálló Jadon Sancho szenzációs előkészítésének köszönhetően. A tökéletes fordítás i betűjére egy másik cserejátékos, Paco Alcácer tette fel a pontot: Achraf Hakimi beadását váltotta gólra a csatár. A spanyol válogatott játékos a hosszabbításban duplázott, így a sárga-feketék végül kétgólos győzelmet arattak.

A pénteki játéknap meglepetéseredményének következményeként a Borussia Dortmund letaszította a Bayern Münchent a tabella éléről. Heiko Herrlich csapata egyelőre a 12. helyen tanyázik.

Bayer 04 Leverkusen – Borussia Dortmund 2-4 (2-0)
Gólszerzők: Weiser, Tah, ill. Larsen, Reus, Alcácer (2)

Bundesliga, 6. forduló

VASÁRNAP
09.30. 15:30 Frankfurt – Hannover (Sport 2)
09.30. 18:00 Augsburg – Freiburg