Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lapszemle Németországból: Csodálatos Hertha!

Ahogyan arról tegnap este beszámoltunk, a Bundesliga 2018-2019-es kiírásának eddigi legnagyobb meglepetéseként, a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC fantasztikus játékkal múlta felül a német rekordbajnok Bayern München gárdáját.

(Fotó: bundesliga.de)

A Bundesliga hivatalos oldalának címlapján olvasható: “A Hertha legyőzte a Bayernt! Ibisevic és Duda betalált. Berlin okozta a Mesterek első vereségét.”

A 2-0-s berlini sikert követően a magyar szakembert amúgy is sokat dicsérő német sajtó valósággal az egekig magasztalta Dárdait és a Herthát egyaránt, természetesen az összes vezető német sportlap vezető hírként számolt be a Bayern fiaskójáról, ill. a berliniek bravúrjáról.

A Hertha utoljára 2009. februárjában tudta legyőzni a bajorokat, a 2-1-es berlini siker alkalmával Dárdai Pál még a pályán segítette a csapatot.

Az egykori magyar szövetségi kapitány a következőképpen értékelt:

“Az első félidő majdnem tökéletes volt, fontos pillanatokban szereztük a gólokat. A védelem és a középpályások már-már művészi szinten játszottak, a siker kulcsa volt, hogy a labda nélküli játékban folyamatosan nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfélre. Örülök, hogy feledtetni tudtuk a hétközi, brémai vereséget.”

A Hertha az első hat Bundesliga-meccs alatt 13 pontot szerzett, négy győzelem és egy döntetlen mellett egyetlen alkalommal kapott ki, és már azt sem lehet rájuk húzni, amit korábban, hogy csak 1-0-ra tudnak nyerni, hiszen 12 lőtt góljuknál többször csak az éppen legyőzött Bayern és a hétközi fordulóban egy hetes rúgó Dortmund szerzett többet.

A 42 esztendős vezetőedző harmadik teljes szezonját tölti a Hertha kispadján, és mostanra kezd igazán beérni a pécsi születésű szakember munkája. Az előző két idényben az átalakulóban lévő kerettel, óhatatlanul a biztos bennmaradás volt a célkitűzés, melyet egy 6. és 10. hellyel könnyedén megugrottak. Időnként egy-egy bravúrra korábban is képesek voltak, de mind közül a mostani messze a legnagyobb skalp, és a fiatalokhoz is bátran nyúló, egyre inkább saját elképzelésére formált Dárdai-csapat rendkívül kiegyensúlyozottan hozza meccsről meccsről a pontokat, győzelmeket.

Nyilván a Bundesliga végső esélyesei közé még nem sorolhatjuk a berlini alakulatot, de ha a mostani sikert a helyén tudják kezelni, s folytatják a megszokott kemény, alázatos munkát, ráadásul esetleg még a nagyok is hibázgatnak, akkor a nemzetközi kupa-szereplést érő helyezés, de akár még a Bajnokok Ligája-indulás sem lenne elképzelhetetlen. Láthatjuk, a potenciális élcsapatok közül a Schalke 04 elképesztő pokoljárással kezdte a szezont, egyelőre a Leipzig és a Hoffenheim sem tudja megközelíteni a tavalyi eredményeit, míg például a Dortmund a veretlensége ellenére elég kétarcú csapat benyomását keltette, s most már láthatjuk, hogy a Bayern sem verhetetlen…

(Fotó: kicker.de)

A hétvégi forduló további programja

SZOMBAT
09.29. 15:30 Hoffenheim – RB Leipzig (Sport 2)
09.29. 15:30 Nürnberg – Düsseldorf
09.29. 15:30 Stuttgart – Werder Bremen
09.29. 15:30 Schalke 04 – Mainz
09.29. 15:30 Wolfsburg – Mönchengladbach
09.29. 18:30 Leverkusen – Dortmund (Sport 2)

VASÁRNAP
09.30. 15:30 Frankfurt – Hannover (Sport 2)
09.30. 18:00 Augsburg – Freiburg

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye