Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Áll a bál Münchenben?

Egybehangzó német és spanyol lapértesülések szerint a Bayern München öltözőjében kezdi elveszíteni az irányítást a csapatot nyáron átvevő Niko Kovac, aki máris összekülönbözhetett egyik (?) kulcsemberével.

(Kép: as.com)

Talán a bajorok gyengébb formája – három tétmeccs óta nyeretlenek – is közrejátszik abban, hogy összekülönbözött egymással a horvát vezetőedző és James Rodriguez.

A Real Madrid kölcsönjátékosaként Münchenben futballozó kolumbiai kiválóság állítólag nagyon nincs kibékülve Kovac mester elképzeléseivel, és ennek hangot is adott.

A német Bild szerint James az öltözőben azt vágta hozzá Kovachoz, hogy épp itt lenne az ideje annak, hogy a vezetőedző tisztában legyen azzal, hogy már nem az Eintracht Frankfurtnál dolgozik (Niko Kovac ugye az Eintrachtot hagyta ott a Bayern hívószavára – a szerk.)!

Jamest az is frusztrálhatja, hogy nem számít alapembernek Kovac kezdőcsapatában, és már jó néhány csapattársának megszellőztette, ha a helyzet nem változik, akkor biztosan távozni fog.

James kifakadása már csak azért is meglepő, mert legutóbb még arról lehetett hallani, hogy boldog Münchenben, és a Bayern is élne opciós jogával, és véglegesítené a kolumbiai szerződését.

A Bild egyből felkapta a James kontra Niko Kovac ügyet, és arról is írtak, hogy bizony nem minden szép és jó a Saebener Strassén, miután nem csupán a kolumbiai morgolódik Niko Kovac vezetői stílusa miatt.

A nagynevű német napilapnál több játékost nem nevesítettek, viszont ahogy fogalmaztak ‘mini-krízis’ van kialakulóban – ha még nem alakult ki – Münchenben.

A játékosok egy része ugyanis több dolgot is kifogásol Niko Kovac kapcsán:

1. A 46 esztendős szakember állítólag nem beszéli folyékonyan a németet, és a segítőivel a másodedző-testvér Robert Kovaccal, valamint Toni Tapalovic kapusedzővel, de még a sportigazgató Hasan Salihamidziccsal is túl sokszor kommunikálnak horvát nyelven.

2. Niko Kovac Guardiolához vagy Heynckeshez mérten túlságosan védekező felfogású futballja sem arat osztatlan sikert az öltözőben.

3. A horvát tréner a játékosok szerint túl sokat rotál, és még akkor is képes a következő meccsről kihagyni egy futballistát, ha az illető jó meccset játszott előtte – James Rodriguez ennek már nem egyszer áldozatul is esett.

4. Vannak akik szerint a Hertha elleni vereség, vagy az Augsburg elleni döntetlen egyértelműen Niko Kovac taktikai húzásainak az eredményei.

Talán egy hétvégi győzelem a Borussia Mönchengladbach ellen enyhíthetne a feszültségeken.