Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a nagy múltú csapat menesztette edzőjét!

Az elég pocsékul kezdődő szezonnak köszönhetően menesztett edzőjét a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) utolsó helyén tanyázó VfB Stuttgart…

A Hannover elleni 3-1-es vereséget követően menesztett vezetőedzői pozíciójából Tayfun Korkutot a sereghajtó VfB Stuttgart. A nagy múlttal bíró együttes finoman szólva sem vett biztató szezonrajtot, hiszen 7 forduló elteltével csupán 5 pontot gyűjtöttek be a svábok. A török szakember egyébként az idei esztendő elején vette át az akkor sem éppen jó helyzetben lévő Stuttgartot, ám remek hajrával végül felhozta a csapat a rendkívül előkelő 7. helyre. A vezetőség elköszönt segítőitől, Korkut helyét pedig ideiglenesen a B gárda edzője, a klub egykori labdarúgója, Andreas Hinkel veszi át.

Andreas Hinkel 2000-2006-ig erősítette játékos pályafutása során a VfB Stuttgart felnőtt csapatát, ezen időszak alatt összesen 203 tétmérkőzésen húzhatta magára a klub szerelését. Távozását követően megjárhatta a Sevillát és a Celticet is, karrierjét pedig a Freiburg futballistájaként fejezte be. Hinkel 2003 és 2009 között 23 alkalommal magára húzhatta a német válogatott mezét , tagja volt a 2004-es Európa-bajnokság, majd a 2005-ös Konföderációs-kupán résztvevő nemzeti csapat keretének, vb-re sohasem vitték ki. Andreas Hinkel edzői pályafutása 2013 nyarán vette kezdetét, a fiatal német tréner eddig csak a Stuttgart utánpótlás csapataiban dolgozott.