Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két edzőváltás Olaszországban – hivatalos

A keddi napon fejek hullottak a gyengébben teljesítő Serie A-s csapatoknál: két klub is a mai napon jelentette be, hogy megvált eddigi vezetőedzőjétől, egyikük helyére már a pótlás is megérkezett.

A nyeretlen sereghajtó Chievo Verona csapata menesztette Lorenzo D’Annát. A 46 éves szakember áprilisban vette át a stafétát Rolando Marantól, és tavaly benntartotta az együttest a Serie A-ban, idén viszont az első nyolc fordulóban csupán két döntetlenre voltak képesek irányítása alatt a “Repülő Szamarak”. A legtöbb olasz lapértesülés szerint a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Gian Piero Ventura lesz az utódja, bár hivatalos bejelentés még nem született.

A Genoa csapatánál sokkal váratlanabb volt a váltás, melyet már teljes egészében lebonyolítottak: Davide Ballardinit Ivan Juric váltotta a “Grifoni” kispadján. A két tréner ugyanezt a cserét tavaly novemberben hajtotta végre, amikor a gyenge szezonrajtot követően Juricsot rúgták ki, és Ballardinit tették meg a helyére. A Genoa tavaly magabiztosan őrizte meg élvonalbeli tagságát és az idei szezont sem kezdte rosszul (négy győzelem, három vereség), valamilyen okból kifolyólag azonban a klub vezetése mégsem Ballardinivel képzelte el a csapatot a jövőben, így a váltás mellett tették le a voksukat.