Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Martínez szerint a Dortmundé a szezon igazolása

A Borussia Dortmund idény nyáron mindössze 20 millió euróért szerződtette Axel Witselt a kínai Tianjin Quanjian együttesétől. A belga válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez úgy véli, a 29 esztendős játékos a szezon legjobb igazolása. 

A belga válogatott futballista a szezon eddigi részében 10 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, ezzel kulcsszerepet vállalva a Dortmund kiváló teljesítményéből a német bajnokságban. A középpályás nemzeti csapatának trénere a viszonylag olcsó átigazolási díjból is kiindulva a nyár legnagyobb dobásának tartja az ő megszerzését.

„Axel Witsel az előző átigazolási időszak legjobb vétele. Ő jelenleg a legjobb befektetés az európai futballban. Relatíva olcsón kaparintotta őt meg a Dortmund, a teljesítményével a többszörösét hozza vissza az árának. Ugyanakkor a Borussia is hatalmas elismerést érdemel, amiért figyelemmel követték Axel formáját a kínai bajnokságban. Tudtam, hogy nagyszerű lesz Németországban is” – nyilatkozta a 45 éves Martínez.

Witsel legutóbb végig a pályán volt a belgák Hollandia elleni 1–1-es döntetlenje során, klubja pedig szombat délután a VfB Stuttgart vendége lesz a Bundesligában.