Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hol köthet ki a Salzburg gólzsákja?

Komoly pénzzé teheti hamarosan értékét az Red Bull Salzburg, avagy kirobbanó formában futballozik Munas Dabbur, az osztrák klub gólfelelőse. A 26 esztendős csatár nevét érdemes lehet megjegyezni, eddigi pályafutását most bemutatjuk önöknek. 

Legutóbb Eran Zahavi volt ennyire felkapott izraeli labdarúgó. A most 31 esztendős csatár a Maccabi Tel-Aviv színeiben hívta fel magára a figyelmet, 150 mérkőzésen 116 gólt jegyzett. A 2015/16-os szezonban 53 meccsen 51 találatig jutott, megmutatta magát a BL-ben, és több nívós nyugat-európai klub is kilincselt nála, mindhiába. Az akkor 29 éves gólfelelős a mesés pénzt, és Kínát választotta. Nem árult zsákbamacskát, hiszen a Guangzhou R&F labdarúgójaként 78 meccsen 67 gólt, és 25 gólpasszt jegyez. Úgy is emlegethetnénk őt, mint az izraeli futball Dzsudzsákja…

De vajon milyen utat választ magának Munas Dabbur, aki életkorát tekintve a legjobb korban van. Korábban volt a Maccabi Tel-Aviv, majd pedig a svájci Grasshoppers játékosa, jelenleg a Salzburg gólfelelőseként kápráztatja el a szakmát és a szurkolókat. Idén 19 tétmeccsen 17 gólt jegyez 4 gólpassz mellett, 5 találattal pedig vezeti az Európa-liga góllövőlistáját.

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a következő állomás a számára a Bundesliga, és a”testvérklub”, az RB Leipzig lehet. De ilyen teljesítménnyel akár nagyobb klubok figyelmét is magára vonhatja. A Salzburg hosszútávon 2021-ig bebiztosította magát, Dabbur piaci ára pedig 12,5 millió eurót kóstál. Ez egy négy hónappal ezelőtti adat, mely több millióval is nőhetett a szezon rajtja óta.