Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Böde vezérletével magabiztos Fradi-győzelem

Szombat délután ötkor négy meccset is rendeztek az NB I-ben, melyből kétség kívül a Diósgyőr Ferencváros összecsapásra voltak a legtöbben kíváncsiak. A DVSC-Puskás, a Haladás-Bp. Honvéd és a Mezőkövesd paksi vendégjátéka együtt nem hozott annyi embert lázba, mint ez az egy meccs.

Böde válláról óriási teher kerülhetett ma le (fradi.hu)

A Diósgyőr az utolsó öt meccséből négyet elveszített és egyet döntetlenre hozott, így nem beszélhettünk csúcsformáról. Annak köszönhetően nem voltak utolsóak a forduló előtt hat pontjukkal, hogy a Haladás csak ötöt szerzett. Szerhij Rebrov múlt héten elkönyvelhette első vereségét a magyar bajnokságban, s egyből variálást ígért a kezdőcsapaton. Visszakerült a két eltiltott Heister és Lanzafame, míg kimaradt Koch és Varga Roland. Tehát nagy variálásról nem lehetett szó. Alap kezdőcsapatán annyi változás volt, hogy Varga helyett Böde kezdett. Koch még a kispadra se ülhetett le, akárcsak a múlt héten ott ülő Csonka András és Lovrencsics Balázs, ellenben már odafért a sérülés után lábadozó Fernando Gorriaran.

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/705099019859172/

Már a félidő elején magához ragadta a kezdeményezést a Fradi. Igaz komolyabb kapura lövésig nem jutottak, de a labda náluk volt és a védők sokszor az utolsó pillanatban szereltek. Majd a semmiből hirtelen egy óriási diósgyőri lehetőség, de Sigér az utolsó pillanatban blokkolt. Az ellentámadásból pedig megszerezte a vezetést a Ferencváros! S ki más, mint Böde Dániel. Az elmúlt hetekben elfeledett (igaz előző héten Lanzafame eltiltása miatt kezdett) válogatott csatár, az idei szezonban, ha Borsodba megy gólt lő. (lévén az egyetlen gólját a Mezőkövesd ellen szerezte) Heister bal oldalon betört a tizenhatoson belülre, beadásába belekapott Antal, Böde pedig a túloldalon érkezett s a jobb alsóba fejelt. A középkezdés után Sesztakov beadását Vernes az ötösről a bal felső mellé fejelte. Óriási helyzet volt. Majd Mihajlovic lódult meg a Fradi kapujának irányába Leandro hibája után, de Blazic beérte s szerelte, a nagy várakozásokkal szerződtetett nulla gólos csatárt. Majd újabb diósgyőri helyzet, Juhar bal oldali beadásába csak belekapni tudott középen Vernes, a labda elkerülte az alsó sarkot. Diósgyőri helyzetekre Fradi-gól. Lovrencsics indítása után Böde befordult a tizenhatoson belül, kapura lőtt a jobb oldalon, s a hosszú sarokba kötött ki a lövése. Kisvártatva Pertjak betört a tizenhatos előterébe, jobbal a túlsó felsőt célozta meg, de hatalmasat védett Antal! A 39.percben Bőle szögletét Böde tovább fejelte középen a védők Blaziccal harcoltak, Spirovski érkezett, s ott volt a harmadik Fradi-gól. A szünetben így 3-0-ra vezetett a vendégcsapat.

Böde a második félidőben is jött (nso.hu)

A szünetben Bacsa Patrik jött a hazaiaknál Tóth Barnabás helyére. Hiába volt a középpályás helyetti csatár csere, a félidő elején jött újból Böde. Bőle kiváló passzt adott a baloldalon Lanzafaménak, az olasz felnézett átadta a túloldalra Bödének, a magyar Tank pedig könnyedén a kapuba lőtt. Majd Petrjak nyargalt el a bal oldalon középre adott, végül Tamás a kapu torkából vágta ki a labdát. (Bőle mögötte figyelt gólra éhesen, ha elvéti meglett volna az ötödik) Mindkét oldalon egy-egy gyors csere, Petrjak helyett Varga Roland, illetve Vernes helyett Hasani. A 65.percben Böde lejött, s helyére beállt Fernando Gorriaran. A 70.percben egy diósgyőri szöglet után Leandro Mihajlovic feje felől elütötte a labdát, a bíró jól látta, jöhetett a tizenegyes. A labda mögé Mihajlovic állt, a korábbi izraeli második ligás gólkirály így meglőtte első magyarországi gólját. A 80.percben Varga adott jó labdát Bőlének a jobb oldalon, a szélső kapura tette, de épp elkerülte a jobb oldali kapufánál a kaput a labda. Majd egy – egy csere, Mazalovic és Csernik be, Márkvárt és Bőle le. Majd gyorsan lepörögtek az utolsó percek, a Fradi pedig bezsebelte a három bajnoki pontot, így a derbi utáni egy döntetlen egy vereség után, újra nyertek. A Diósgyőr pedig továbbra is kieső helyen tanyázik.

Diósgyőr – Ferencváros 1-4 (0-3)
Gól: Mihajlovic (71.p – 11-esből) ill. Böde (25.p), Böde (36.p), Spirovski (39.p), Böde (47.p)
Sárga lapok: Márkvárt (14.p), Vernes (46.p) ill. Petrjak (19.p), Heister (67.p), Leandro (70.p)

DVTK: Antal – Brković, Karan, Tamás – Shestakov, Tóth Ba. (Bacsa szünetben), Márkvárt (Mazalovic 80.p), Tajti M., Juhar – Mihajlović, Vernes (Hasani 55.p) vezetőedző: Fernando Fernandez
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister – Spirovski, Sigér – Petrjak (Varga 52.p), Lanzafame, Bőle (Csernik 81.p) – Böde (Gorriaran 66.p) vezetőedző: Szerhij Rebrov

Nézzük mi volt a többi meccsen.

rangado.hu

Debrecen – Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Könyves (32.p), Avdijaj (71.p) ill. Kiss T. (51.p)

A 32.percben szerezte meg a vezetést a hazai csapat. Tőzsér felívelt szabadrúgása után Pávkovics csúsztatott a tizenhatoson belül, majd Kinyik az alapvonal közeléből visszapasszolta a labdát Könyvesnek aki két és fél méterről, jobbal az üres kapuba gurított. A szünetben a vendégekhez beállt Kiss Tamás, s az ifjú támadó gyorsan egalizált is. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után ugrott ki ziccerben, átemelte a kifutó Nagy Sándort, mely után a labda a debreceni kapuban kötött ki. A 71.percben újból debreceni vezetés Tőzsér jobb oldali szöglete után a röviden érkező Avdijaj hat méterről a léc alá fejelte a labdát.

Haladás-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Danilo (91.p)

Király Gábor hosszú idő után a kispadra került a hazai csapatban. A 76.percben a friss válogatott Baráth Botond volt szabálytalan a tizenhatoson belül, így büntetőt rúghatott a Haladás. A labda mögé Karol Mészáros állt, de jobb sarokba tartó labdáját Gróf védte. A 83.percben Predrag Bosnjak piros lapot kapott, így emberhátrányban fejezhette be a meccset a Haladás. A 91.percben megszerezte a győzelmet a Budapest Honvéd, a Haladás pedig továbbra is marad az utolsó helyen. A brazil csatár fejjel volt eredményes.

Paks-Mezőkövesd 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Hahn (43.p), Gévay (71.p) ill. Molnár G (91.p)

Már mikor mindenki azt hitte, hogy az első félidő 0-0-val zárul, Hahn fordult le Szalairól, 14 méterről megcélozta a kapu közepét,  Dombó pedig beügyetlenkedte. A 71.percben Haraszti bal oldali szabadrúgása után Gévay fejelt a hálóba egykori klubja ellen. A 91.percben szépített a Mezőkövesd. Koszta a jobb oldalon a védelem mögé került, középre gurított Molnár pedig betalált.

Tabella a 12. forduló után

1. Ferencvárosi TC 12 8 3 1 25:10:00 27
2. Honvéd FC 12 7 2 3 15:08 23
3. MTK Budapest 12 6 3 3 18:16 21
4. Debreceni VSC 12 5 5 2 18:15 20
5. Paks 12 5 4 3 19:14 19
6. MOL Vidi FC 10 5 3 2 18:10 18
7. Mezőkövesd 12 5 3 4 19:15 18
8. Újpest 11 4 4 3 10:09 16
9. Puskás Akadémia 12 3 2 7 12:18 11
10. Kisvárda 11 2 2 7 10:23 8
11. Diósgyőri VTK 12 1 3 8 9:22 6
12. Haladás 12 1 2 9 11:24 5