Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Vidi-henger Pakson

A MOL Vidi egyelőre a bajnokságban keresi a formáját, s az egyik csapat ahol pontokat veszített az pont a Paks volt. Ráadásul tavasszal a zöld-fehérektől vereséget is szenvedtek így duplán fűtötte a fehérvári játékosokat a visszavágás vágya.

molvidi.hu

Csertői Aurél az előző héten gondolt egy merészet, s a két hete szögletből gólt kapó Nagy Gergelyt a kispadra tette helyét pedig Rácz Gergő vette át, aki kiválóan helyt állt, s maradt a kezdőcsapatban. A Vidinél a héten utólag eltiltották a Puskás Akadémia elleni balhé miatt Marko Scsepovicsot és Anel Hadzicot, így ők ezúttal nem játszhattak. A paksiaknál presztízsmeccsre készült Fejes András, aki Fehérváron nevelkedett, s egészen ezen év tavaszáig a Vidi játékosa volt. Igaz közben megjárta kölcsönben Siófokot és az MTK-t, de végleg most hagyta el nevelőklubját. Gévay Zsolt is a Vidiben nevelkedett, első NB I-es meccsét is ott játszotta. Igaz a piros-kékeknél nem jutott egyről a kettőre. A hazai kezdőcsapatból Haraszti Zsolt is kétszer megfordult a Vidiben. De egyszer sem jött ki számára ott a lépés. A vendégeknél Fiola Attila volt az aki a Paksban nevelkedett, ráadásul évekig ott is játszott, csak két és fél éve hagyta el nevelőklubját.

molvidi.hu

A 17.percben szerezte meg a vezetést a Vidi. Pátkai passzolt fel Hodzicnak a tizenhatos vonala közelébe, a bosnyák csatár visszatette Pátkainak, aki átvette és 14 méterről kilőtte a a bal alsót. A válogatott középpályás harmadik gólját szerezte a bajnokságban, s mind a hármat az elmúlt három fordulóban. A 27.percben Milanov centerezett bal oldalról, Báló megpróbálta elrúgni, de nem találta el jól, így a mögötte helyezkedő Nego elé került a labda, aki higgadtan átverte Ráczot és 4 méterről a kapuba passzolt A 35.percben pedig már három volt a fehérvári előny! Huszti szabadrúgása csapódott az ötös sarka felé, Fejes elnézte, Hodzic pedig közelről a kapuba passzolt.

A második félidő elején újabb gólt szerzett a Vidi. Hodzic passzolt Pátkaihoz, s a válogatott középpályás sorozatban negyedik gólját lőtte. Nego küzdött és játszott Hodzichoz, aki felpörgette, Pátkainak, ő pedig elpasszolta a kapus lába közt a labdát. A 64.percben Nikolov lőtt 25 méterről, de a paksiak szerencséjére velük volt a kapufa, s arról pattant ki a labda.

Paks – MOL Vidi FC 0-4 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Pátkai (17.p), Nego (27.p), Hodzic (34.p), Pátkai (55.p)
Sárga lapok: Hahn (38.p), Fejes (80.p), Papp (84.p) ill. Huszti (2.p), Fiola (25.p), Vinicius (72.p), Pátkai (83.p)

Paks: Rácz – Kulcsár, Gévay, Fejes, Báló – Papp – Haraszti, Kecskés (Egerszegi 79.p), Bertus, Remili (Bartha 51.p) – Hahn (Simon A. 78.p) vezetőedző: Csertői Aurél
MOL: Kovácsik – Fiola (Hangya 81.p), Vinicius, Juhász, Stopira – Nikolov – Nego, Pátkai, Milanov (Berecz 76.p), Huszti (Kovács I. 61.p) – Hodzic vezetőedző: Marko Nikolics

nso.hu

Kuttor Attila gondolt egy merészet, s Dombó Dávid helyett Szappanos Pétert jelölte a mezőkövesdi kezdőcsapatba. Ennek ellenére rosszul indult a meccs a hazaiaknak, hiszen egy gyorsan elvégzett szögletet követően a 16-os baloldaláról Bódi a kapu irányába lőtt, érkezett Könyves, s már vezetett is a Debrecen. A 17.percben egyenlített a Mezőkövesd Koszta végzett el egy szabadrúgást, melyet a jobb felsőbe lőtt. A szünetben 1-1-el fordultak a csapatok. A 72.percben zsinorban az ötödik bajnokiján gólt szerzett Molnár Gábor. Egy szép mezőkövesdi támadás végén Vadnai jól futott el a balon, középre adott Vajda tovább gurította a középen lévő Molnárhoz, ő egy csel után lőtt, Nagy pedig védeni nem tudott. A 75.percben Haris 20 méteres lövését Szappanos a jobb alsó sarok elől védte. Majd Bódi távoli löketét szedte ki az NB I-ben először kezdő korábbi zalaegerszegi hálóőr. A 83.minutumban ismét Szappanos akadályozta meg a debreceni gólt, Takács lövését védte a kapus. A 86.percben egy beadást Avidaj fejelt tovább Takácsnak ő pedig megszerezte az egyenlítő találatot.

Mezőkövesd – Debrecen 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Koszta (17.p), Molnár G. (72.p) ill. Könyves (4.p), Takács T. (86.p)

Az alsóházi rangadón 0-0-ás félidővel zártak a csapatok. A vendégeknél Tamás Márk, Szabó Bence, Márkvárt Dávid, Tajti Mátyás is játszott a felcsútiaknál. A hazaiaktól Benczés Miklós edzői pályáját a DVTK-nál kezdte, s az előző évben a klub sportigazgatója volt. Az első nagyobb helyzet a 49.percben Urblik 11 méterről megeresztett fejese után adódott a Puskás Akadémia előtt. A 79.percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr! Knezevic balról beívelt szögletét Hegedűs tovább tette a középen egyedül érkező Arabuli pedig 3 méterről jobbal a jobb sarokba passzolt. Két percen belül egyenlített a Diósgyőr. Juhar beadását Bacsa visszafejelte Tajti elé, a Puskás Akadémia neveltje pedig 12 méterről, kapásból a jobb sarokba bombázott. A 87.percben ismét vezetést szerzett a Puskás! Hegedús 28 méteres szabadrúgása után jobbal a jobb alsó sarokba csavarta a labdát, hiába vetődött Antal Botond. (két hete a Fradi ellen ugye még távolabbról volt eredményes a védő)

Puskás Akadémia – Diósgyőr 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Arabuli (79.p), Hegedűs J. (87.p) ill. Tajti (81.p)