Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hátrányból felállva hozta a kötelezőt a Napoli – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának ma esti meccsén a Napoli győzni tudott Genova városában, ám nem ment túl simán a dolog, ugyanis hátrányból fordított Ancelotti alakulata. A délutáni meccsek egyikén a Parma meglepetésre legyőzte idegenben a Torino gárdáját, míg a Spal kétgólos előnyről hullajtott pontokat otthoni környezetben!

Nem túl könnyen, de győzött a nápolyi alakulat Genovában – az egyenlítést a képen látható Fabian Ruiz hozta össze (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Napoli a Genoa otthonában ma este esélyesként lépett pályára az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A), 12. fordulójában.

A mérkőzés első komolyabb helyzete a 12. percben alakult ki, amikor vendég részről Insigne próbált meg betalálni, de lövése után a labda a kapufát találta el! Ezután viszont a túloldalon, a 20. minutumban gól született! A Genoa vezető gólját Kouame szerezte fejjel Romulo jó beadását követően (1-0)! A 36. percben esélye nyílt a Napolinak az egyenlítésre, de Milik közeli próbálkozásánál óriásit védett Radu! Az első játékrész több gól nem esett, meglepetésre pedig Genoa előnnyel mehettek pihenni a csapatok játékosai.

A szünet utánra Ancelotti mester a vendégeknél pályára küldte Mertenst, és Fabian Ruizt is. Az 50. percben éppen Mertens próbálkozott kapura lövéssel, de blokkolták próbálkozását. Az időjárás már az első félidőben sem volt éppen kellemes, de a folytatást követően egyre nagyobb lett az eső, ami lényegében már felhőszakadás volt, a pályán pedig nem igazán lehetett játszani. Emiatt a játékvezető az 58. perc végéhez érve félbeszakította a mérkőzést, amely azonban egy kisebb szünetet követően folytatódott, bár a pálya állaga nem sokkal javult. Ennek ellenére a Napoli játékosai örülhettek a folytatásnak, ugyanis a 62. percben a két csereember összehozta az egyenlítést, amikor Mertens passza után Ruiz vágta be a labdát a hazai kapuba (1-1)! Hat perccel ezután Insigne szabadrúgásból a vezetést is megszerezte volna a vendégek részéről, de próbálkozását hárította Radu. A végjátékban ráadásul fordított is a Napoli! A vendégek második gólját egy hazai játékos szerezte, ugyanis egy beívelt szabadrúgásba kapott bele Biraschi, a labda pedig saját csapata kapujában landolt 86. percben (1-2)! A lefújásig ezután már nem született újabb gól, így hátrányból felállva fordított a Napoli, és végül hozzá ezzel a kötelezőt!

Serie A, 12. forduló
Genoa – Napoli • 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Kouame (20.), ill. Ruiz (62.), Biraschi (86. – öngól)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A nap első meccsén a Torino otthonában a Parma vendégeskedett. A találkozó esélyese inkább a hazai csapat volt, ám a 9. percben már vezetést szereztek a vendégek, amikor is Gervinho kihasználta a torinói hibát (0-1)! A 23. percben úgy tűnt büntetőhöz juthat a Torino, de a videóbíró alapján nem adott tizenegyest a játékvezető. Két perccel ezután ráadásul újabb gólt szerzett a Parma, Inglese megduplázta a vendégek előnyét (0-2)! A 37. minitumban Baselli részéről sikerült a szépítés, így zárkózni próbált a Torino (1-2)! Azonban a meccs végéig már újabb gól nem született, így a két Parma gól megalapozta a vendégek sikerét, ráadásul a vendégek részéről a második félidőben Inglese összehozhatta volna a második találatát is, ám lövése után a labda a felső lécen csattant az 54. percben. Viszont tehát így is győzött egy góllal a Parma, amely ezzel nagyon fontos sikert aratva gyűjtötte be idegenben meglepetésre a három pontot!

Torino – Parma • 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Baselli (37.), ill. Gervinho (9.), Inglese (25.)


A nap második mai meccsén a Spal csapata a Cagliari alakulatát látta vendégül. A találkozó igencsak gyors góllal indult, ugyanis a 3. percben a hazaiak Petagna fejesgóljával kerültek előnybe (1-0)! Az első félidőben több gól már nem esett, bár Petagna duplázhatott volna is, a második játékrészben ugyanakkor egymás után esett gyorsan három találat! A 71. percben Antenucci növelte a hazaiak előnyét (2-0), ám két perccel később szépített Pavoletti révén a Cagliari egy fejessel (2-1)! De ezzel még nem ért véget az egymás utáni gyors gólok sora, hiszen összejött a vendégek egyenlítése is, amikor 76. percben Ionita lőtte a labdát a Spal kapujába (2-2)! Ezzel viszont le is zárult a golgyártás ezen a meccsen, hiába vezetett tehát kettővel a Spal, melynek játékosai bánhatják, hogy egy győztes meccset engedtek ki a kezükből.

Spal – Cagliari • 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Petagna (3.) Antenucci (71.), ill. Pavoletti (73.), Ionita (76.)