Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sima Juve-siker a forduló rangadóján! – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának zárómérkőzésén nagy rangadót rendeztek meg Milánóban, ahol az AC Milan a címvédő, egyben éllovas Juventus csapatát fogadta. A találkozó esélyese a Juve volt, amely le is nullázta ellenfelét, ráadásul zsinórban hatodik alkalommal is legyőzte a Milant!

Mandzukic nyitotta gólok sorát, majd a hajrában Ronaldo is betalált Milánóban! (forrás: twitter.com/juventusfc)

Igazán nagy rangadóval zárult a Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulója, hiszen az AC Milan az éllovas, egyben címvédő Juventust fogadta. A vendégcsapat volt a mérkőzés esélyese, ám hétközben meglepő módon előnyét gyorsan elveszítve a BL-ben a Manchester United csapatát vendégül látva kapott ki 2-1-re, míg az AC Milan a Real Betis otthonában mentett pontot (1-1) az El-ben.

A Juventus már a meccs elején nagy nyomás alá helyezte a milánóiakat, majd a hazaiak csupán a 8. percig bírtak, ugyanis ekkor Sandro beadása után Mandzukic fejesével előnybe kerültek a torinóiak (0-1)! Három perccel később is bevette volna fejjel a kaput a horvát támadó, ám ennél próbálkozásánál menteni tudtak. Egy darabig igazán izgalmas események híján csordogált a mérkőzés, de Juve fölényben teltek a percek, majd az első félidő hajrájában nagy lehetőséghez jutott az egyenlítést tekintve a Milan! A hazaiak ugyanis tizenegyest kaptak – méghozzá először a szezonban -, ugyanis Benatia ért kézzel a labdához, a videóbíró segítségével pedig Mazzoleni játékvezető tizenegyest adott, ám azt kihagyta Higuaín, aki a kapufát találta el a 40. percben! A szünetig már újabb találat nem esett, így a Juve korai góljának köszönhetően a vendégek lehetettek féltávnál boldogabbak.

A folytatást követően Dybala kis híján egy szabadrúgást követően növelte a vendégek előnyét, ám lövése után a labda a kapufát is érintette az 57. percben! A második félidőben a Juventus továbbra is nagy fölényben játszott, de az újabb gólra várni kellett, hazai részről ez pedig meg sem született, ráadásul a milánói gárda kaput sem talált a második félidőben! A hajrában viszont közel állt újra a gólszerzéshez a Juventus, amely idővel össze is jött a torinói csapat részéről! A 81. percben Cancelo próbált betalálni, de Donnarumma védeni tudott még ekkor, de a kipattanót Ronaldo bepofozta a léc alá, ezzel megszerezve szezonbeli 8. gólját (0-2)! A mérkőzés ezzel el is dőlt, azonban a végjáték során még meg is fogyatkozott a Milan, ugyanis a 83. percben Higuaín megkapta második sárga lapját, amely után kissé el is szabadultak a pályán az indulatok. A Juventus tehát sima, 2-0-s győzelmet aratott, a háromperces ráadás során sem esett már tehát újabb gól, de így is sima, megérdemelt sikert aratott a címvédő, amely tovább növelte előnyét a tabella első fokán. Ezzel egyben a Juve zsinórban hatodik alkalommal is legyőzte milánói ellenfelét!

Serie A, 12. forduló
AC Milan – Juventus • 0-2 (0-1)
Helyszín: San Siro, Milánó. Vezette: Paolo Mazzoleni
Gólszerzők: – , ill. Mandzukic (8.), Cristiano Ronaldo (81.)
Sárga lapok: Bakayoko (61.), Higuaín (83.), Borini (87.) ill. Benatia (34.)
Kiállítás: Higuaín (83.), ill.

AC Milan: Donnarumma – Abate (Borini, 74.), Zapata, Romagnoli, Rodriguez – Suso, Kessie, Bakayoko, Calhanoglu (Laxalt, 74.) – Castillejo (Cutrone, 61.), Higuaín. Vezetőedző: Gennaro Gattuso

Juventus: Szczesny – Cancelo, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Khedira, 74.), Matuidi – Dybala (Douglas Costa, 79.), Mandzukic, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri


A Serie A 12. fordulójának eredményei

A bajnokság állása