Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: győzött a Real Madrid, és elkezdett felzárkózni az élmezőnyhöz – videóval

Valami megváltozott a Real Madridnál Santiago Solari kinevezése óta. A királyi gárda ismét nyerni tudott a La Ligában, ezzel pedig elkezdett felzárkózni az igen szoros élmezőnyhöz. Azonban most sem bírták ki kapott gól nélkül, a Celta Vigo kettőt is lőtt nekik, viszont most sikerült többet szerezniük.

Forrás: laliga.com

Jól kezdett a Real Madrid a Celta Vigo ellen. Benzema kétszer is helyzetbe került az elején, az első próbálkozását Alvarez védte, a második pedig épphogy csak elkerülte a kaput. Az 5. percben azonban a Celta is veszélyeztetett, de a védők az utolsó pillanatban mentettek Iago Aspas elől. A 8. percben Casemirónak léptek nagyon csúnyán oda, és egy ideig még pályán maradt, de a 18. percben cserét kért. A 19. percben egy Celta szöglet után Maxi Gomez fejelt, és a labda a bal kapufáról pattant ki. A 23. percben azonban egy fantasztikus Modric indítás után Benzema megszerezte a vezetést a Real Madridnak. A francia nagyon elemében volt, a 33. percben meginz helyzetbe került, amikor egy szöglet után fejelhetett, de a labda elszállt a kapu felett. Egy perccel később Toni Kroosnak adott egy jó passzt, a német középpályás viszont a kapu felé lőtte a labdát. A játékrész végére még akadt egy Celta helyzet is, amikor  Boufal  kapott kiváló labdát, és ígéretes távolságból lőhet kapura, ám Thibaut Courtois számított a lövésre és védeni tudott.

A második félidőben is jobban futballozott a Real Madrid, és az 56. percben egy igen komikusra sikerült góllal növelni is tudták az előnyüket. Benzema lőtte kapura a labdát, amit Alvareznek védeni akart, de kicsúszott a labda a kezéből, majd az Cabralra pattant, akiről pedig be a hálóba. Nem kellett azonban sokáig várni a válaszra sem, hiszen a 61. percben szépíteni tudott a Celta Vigo. Mendez odatette a labdát Hugo Mallo elé, aki Courtois felett bevágta azt a bal felső sarokba. Komolyabb helyzet nem adódott egy ideig, aztán a 81. percben Junca kaszálta el Odriozolát a tizenhatoson belül, amire tizenegyest ítélt a játékvezető. Sergio Ramos állt a labda mögé, mjd önmagát nem meghazudtolva, panenkázva lőtte be a büntetőt, ezzel növelve csapata előnyét. Nem volt szerencséje a Celtának, és tíz emberrel kellett befejezniük a mérkőzést, miután a 87. percben Cabral megkapta a második sárga lapját is. A 91. percben ráadásul a Real Madrid meglőtte a negyedik gólját is, miután Dani Ceballos végigfutva a védők között gyönyörű találatot szerzett. Itt azonban még nem volt vége a mérkőzéseknek, hiszen a 93. percben még lőtt egy gólt a Celta Mendez révén, de ez már nem szólt bele a végeredménybe. A királyi gárda ezzel a győzelemmel elkezdett felzárkózni az élmezőnyhöz.

Celta Vigo – Real Madrid: 2-4 (0-1)
Helyszín: Abanca Balaídos stadion (Vigo) Vezette: Undiano Mallenco
Gólszerzők: Hugo Mallo (61.), B. Mendez (90+4.) ill. Benzema (23.), Cabral (56. – öngól), Ramos (83. – büntetőből), Ceballos (90+1.)
Sárga lap: Cabral (40.), Hugo Mallo (41.), Junca (44.) ill. Reguilon (37.), Javier Sanchez (53.)
Kiállítás:  Cabral (87.) ill. – 

Celta Vigo: Sergio Alvarez, Junca, Cabral, Roncaglia, Hugo Mallo, Boufal (Hjulsager, 63.), Beltran (Emre Mor, 63.), Okay, Mendez, Maxi Gomez, Iago Aspas . Vezetőedző:

Real Madrid: Courtois, Nacho (Asensio, 71.), Reguilon (Javier Sanchez, 45.), Ramos, Odriozola, Casemiro (Ceballos, 18.), Kroos, Modric, Lucas Vazquez, Bale, Benzema. Vezetőedző: Santiago Solari

https://www.youtube.com/watch?v=INLjb8SnJto