Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: nagyon jól érzi magát a nyári szerzemény

A Bundesliga listavezetőjének, a Borussia Dortmundnak a belga válogatott középpályása, Axel Witsel egyáltalán nem bánta meg, hogy belevágott a németországi kalandba.

A 29 esztendős játékos négyéves szerződést írt alá a sárga-feketékkel, miután augusztusban elhagyta a kínai Tiencsin Csüancsien együttesét. Witsel meghatározó szerepet tölt be Lucien Favre vezetőedző gépezetében, amely veretlenül tanyázik a tabella tetején. A hazájával több világeseményt is megjárt futballista most megszólalt a klubváltása, illetve az eddigi tapasztalatai kapcsán:

„A BVB ajánlatának elfogadása a karrierem legjobb döntése volt. Sohasem játszottam még ilyen szintű csapattársakkal, mint Dortmundban. Ráadásul a családom is jól érzi magát az új otthonunkban, megkedveltük a várost” – mondta a szezon egyik legjobb igazolásának tartott Witsel, akit a bajnoki címről is kérdeztek a győztes Der Klassiker után.

„Az, hogy megvertük a Bayernt, még nem jelenti azt, hogy eldőlt a bajnokság. A következő hetekben is ugyanilyen koncentrációval kell pályára lépnünk.”

Witsel egyébként éppen csütörtökön képviselte Belgiumot a 100. alkalommal a felnőtt válogatottban. Roberto Martínez fiai Izland ellen diadalmaskodtak egy 20-ás győzelemmel.