Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világsztár-rokonok, akik belebuktak az NB I-be

Marc Wilmots fiát szerződtette pénteken a Ferencváros, míg az elmúlt héten Paul Pogba bátyja érkezett próbajátékra a Népligetbe. De, mint minden cikkben írtuk, nem ők az első olyan focisták akiknek ismert rokonuk játszott a magyar élvonalban. Közös bennük, hogy mindegyiknek nagyobb volt a neve, mint a játéktudása, egyikük sem alkotott maradandót Magyarországon.

Cantona a Manchester United sztárja volt korábban

Az úttörő a kilencvenes évek elején, a Manchester United sztárjának Eric Cantonának egy évvel fiatalabb öccse Joel volt. Az ifjabbik Cantona az Újpest focistája volt, tizenhárom alkalommal ölthette magára a lila-fehér mezt, egy gólt szerzett, s kétszer ki is állították. Ráadásul egyik piros lapját a Ferencváros elleni meccsen kapta. A balhátvédként bevethető játékos a Marseille színeiben háromszor játszott a francia élvonalban korábban, majd csak alacsonyabb osztályú kluboknál fordult meg.

Mi a közös Eric Cantona és Didier Drogba öccsében? A nevükön kívül ugyanis 2005-ben Joel Drogba ugyancsak Újpesten tűnt fel próbajátékon. Igaz különbség is van, hiszen ő nem felelt meg, s így nem lett a lilák játékosa. Ellenben unokatestvérük Severin Magyarország költözött, ugyanis mikor Szlovákiában játszott egy magyar lánnyal ismerkedett meg, akit végül el is vett. Jelenleg az FK 1899 Szeged játékosa.

Juan Sebastian Verón szintén a Manchester Unitedben játszott egykor

Az argentin világsztár Juan Sebastian Verón öccse a Ferencvárosnál bukkant fel 2010-ben. A Fradi előtte jutott fel az élvonalba, s Prukner László két argentin focistát (őt és Hector Moralest) szerződtetett. Iani Martin Verón két alkalommal a tartalékcsapatban játszott, mély nyomott ő se hagyott a magyar futball kedvelőiben.

A testvérek után egy fiú, mégpedig Roberto Mancini gyermeke Andrea Mancini volt a következő magyarországi légiós. Az ifjú Mancini előbb a Budapest Honvéd vagy a Haladás focistája volt. Mély nyomott egyik helyen sem hagyott. A 26 éves focista évek óta csapat nélkül van, korábban egy éttermet is nyitott Budapesten.

Kylian Hazard volt a legjobb magyarországi sztárrokon

2015 nyarán az Újpest hivatalos holnapján jelentette be, hogy szerződtette Kylian Hazard-ot. A belga Hazard-család harmadik gyermekét, hiszen jelenleg 150 millió eurót érő Eden (Chelsea) és 25 millió eurót kóstáló Thorgan (Mönchenladbach) öccse a belga kézben lévő lila-fehér klubhoz került. Kylian jelenlegi értéke már csak kétszázezer euró, de az egykori NB I-es légiós rokonok közül a legtöbbre vitte Magyarországon. 42 NB I-es bajnokiján 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, majd 2017-ben a Chelsea U23-as csapatához igazolt, ahonnan most nyáron kölcsönben visszatért hazájába, a Cercle Brügge együttesébe.

Őket követte a héten a francia világsztár Paul Pogba bátyja Florentin Pogba. Öccsével ellentétben ő a guineai nemzeti színekben játszott, mégpedig húsz alkalommal. Jelenleg még csak próbázik a magyar listavezetőnél, de a francia élvonalban 66, a második vonalban 79 meccse van. A török élvonalban 8 alkalommal szerepelt a Gencerbirgli színeiben. Az Európa-ligában is összeszedett 18 meccset. Tehát a múltja alapján nem rossz játékos, főleg magyar szinten. De eléggé kezelhetetlen, kérdéses, hogy az ukrán Rebrov mester mennyire viseli el az éjszakai életet is kedvelő focista hóbortjait.

Íme a pénteki új szerzemény Marten Wilmots (fradi.hu)

Pénteken pedig robbant a bomba, az augusztus óta csapat nélküli belga utánpótlás-válogatott Marten Wilmots szerződött a Ferencvároshoz. Korábban a St. Truiden, a Standard Liége és az olasz Avellino játékosa volt. Pályára léphetett a belga U17-es és U18-as válogatottban is. Utóbbi együttesben Japán ellen gólt is lőtt.