Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentették a Vidi stadionjának nevét

A Fociclub.hu írt egyedül az országban korábban arról, hogy mi is lehet a Vidi stadionjának neve. Szerdán pedig A MOL Magyarország és a MOL Vidi FC közös sajtótájékoztató keretében jelentette be Székesfehérváron, hogy az új Sóstói Stadiont a jövőben MOL Aréna Sóstónak fogják hívni.

Fotó: origo.hu

A magyar gazdaság zászlóshajójaként a MOL küldetésének tekinti a hazai sportélet támogatását. Ennek jegyében közel tíz éve támogatja a MOL Vidi FC labdarúgó csapatát, amely újra birtokba veheti felújított otthonát, a Sóstói Stadiont. Június óta névadószponzora is már a klubnak, mától pedig a korábban Sóstói Stadionnak hívott létesítményt is a nevére vette. Mostantól MOL Aréna Sóstóként fogják hívni a fehérváriak otthonát.

“Megállapodtunk a csapat vezetésével, hogy a jövőben az új stadiont MOL Aréna Sóstónak hívják majd, így már nemcsak a névadó szponzorai vagyunk a klubnak. A MOL így már két stadion névadó szponzorságát is magáénak tudhatja. Akár sikerekről, akár kudarcokról van szó, közösen kell megélnünk, és tanulnunk belőle. Ez nagyon fontos a MOL életében, mi is így fejlődtünk, és ugyanezt látjuk a Vidinél. A cél, hogy a klub egyre nagyobb sikereket érhessen a jövőben a hosszú távú elköteleződés eredményeképpen” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének örömittas szavai pedig a következőek voltak:

“Régóta várunk erre a pillanatra, remélem az előttünk álló estéről mindenki szép emlékeket őriz majd, aki kilátogat az új létesítménybe. Szeretnék köszönetet mondani Magyarország kormányának, akinek a segítsége és támogatása nélkül ma nem lehetnénk itt. Azt is ki kell emelnem, hogy nem önmagában stadion, hanem egy közösségi tér alakult ki, illetve a Sóstó Természetvédelmi Terület is megmentettük. A város önkormányzatának egy forintjába sem került ez a beruházás”