Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: utolsó pillanatokban mentett pontot a Werder; kiütéses Mönchengladbach siker

A válogatott szünet után újra útjára indult a labda a német Bundesligában, amely ezen a hétvégén a 12. fordulóval folytatódott. Vasárnapra a szokásokhoz híven két mérkőzéssel zárult a hétvégi program.

Az utolsó pillanatokban mentett pontot a Werder. (kép: kicker.de)

Freiburg – Werder Bremen 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Waldschmidt (42.-büntetőből) ill. Augustinsson (90+2.)

A Sallai Rolandot kisebb sérülés miatt nélkülöző Freiburg hazai pályán fogadta a Werder Bremen együttesét. A két gárda egy remek programot adott a német futball kedvelőinek, ugyanis egy rengeteg helyzettel tarkított találkozót kínáltak a számunkra. A sok helyzet ellenére az első gól mégis büntetőből született a 42. percben, amit a videóbírónak is megköszönhettek a hazaiak, mivel Moisander kezezését a technika segítségével szúrta ki a játékvezető. A megítélt büntetőt Waldschmidt értékesítette magabiztosan. A fordulást követően az eredmény nagyon sokáig nem változott, s már-már úgy tűnt, hogy a Freiburg begyűjti a három pontot, végül az utolsó pillanatokban elbukták a győzelmet a hazaiak. A hajrában a vendégek részéről Augustinsson tudott kiegyenlíteni, aminek köszönhetően a Werder egy pontot el tudott hozni Freiburgból.

Rossz kezdés után sima Mönchengladbach siker. (kép: kicker.de)

Mönchengladbach – Hannover 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Hazard (7.), Lang (44.), Stind (58.), Zakaria (77.) ill. Wood (1.)

A forduló zárómérkőzésén a Hannover látogatott a Mönchengladbach otthonában, ahol már az első percben vezetést tudtak szerzeni. Azonban sokáig ennek nem örülhettek a vendégek, hiszen Thorgan Hazard hamar egyenlíteni tudott egy gyönyörű ballábas tekeréssel. A félidő hajrájában Lang kapott egy szerencsés labdát a tizenhatoson belül, amit remekül ki is használt. A szünet után a hazaiak nem tétlenkedtek, igyekeztek eldönteni a találkozó sorsát minél hamarabb. Az 58. percben Hazard labdáját vágta gyönyörűen a kapuba Lars Stindl. A 77. minutumban pedig Zakaria is beköszönt, amivel végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A Bundesliga állása 12 fordulót követően. 

A góllövőlista élmezőnye.