Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Ronaldo és az újabb csúcsbeállítás

A Juventus együttese nagyon sima győzelmet aratott tegnap este a Fiorentina elleni derbin. A torinói listavezető harmadik gólját a nyáron szerződtetett Cristiano Ronaldo szerezte, aki ezzel a találatával egy régi idolt másolt le.

Cristiano Ronaldo ugyanis az első tizennégy Juventus mezben lejátszott bajnokiján immár a tizedik gólját lőtte. Erre a tette pedig rajta kívül csak egyetlen ember volt képes az olasz rekordbajnok történetében. Aki nem más volt, mint a legendás John Charles az 50-es évek második felében. A walesi gólgép 1957 őszén debütált ilyen jól, mint Ronaldo.

Charles 1958 tavaszára végül meg sem állt csak huszonnyolc gólnál, ami számára gólkirályi címet jelentett a Serie A-ban, illetve hatalmas segítség volt a Juventus bajnoki elsőségéhez.

Vajon Ronaldo képes lesz legalább huszonnyolc találattal zárni a szezont a ligában? A történelem a jelek szerint egyelőre nagyon is ismétli önmagát: a Juve magabiztosan vezeti a tabellát, míg „CR7” a lengyel Piatekkel (Genoa) közösen vezeti a góllövőlistát.