Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: könnyed Bayern siker; Gulácsiék nagy pofont kaptak idegenben

A német Bundesliga 14. fordulójában a szokásokhoz híven, szombat délután meccsdömping zajlott. A címvédő Bayern München otthonában fogadta a Nürnberg együttesét, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim Wolfsburgba utazott, míg a Gulácsi Pétert és Orban Willit is a soraiban tudó Leipzig Sallai Roland csapatához, a Freiburghoz látogatott.

Ma minden simán ment a Bayern számára. (kép: kicker.de)

Bayern München – Nürnberg 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Lewandowski (9., 27.), Ribéry (57.) ill. –

Az utóbbi időben botladozó bajorok ezúttal az igazi arcukat mutatták a Nürnberg ellen. Robert Lewandowski jóvoltából már a 9. percben előnyhöz jutottak. A lengyel gólvágó Kimmich szöglete után bólintott a kapuba. A 27. percben ismét Lewandowskié volt a főszerep. A csatár Goretzka kapufáról kipattanó lövésénél volt a legjobb helyen és nem is hibázott. A félidő után Ribéry végleg eldöntötte a három pont sorsát. A francia szélső egy remek Bayern letámadás utáni labdaszerzést követően volt eredményes.

Gulácsi Péter többször is tehetetlen volt. (kép: kicker.de)

Freiburg – Leipzig 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Petersen (12.), Waldschmidt (45+1.-büntető), Frantz (52.) ill. –

A Gulácsi Péterrel felálló Leipzig az idei szezonban az egyik legjobb védelemmel rendelkezik a ligában. Ma viszont ennek szöges ellentettjét mutatta a csapat Freiburgban. A vendégek ugyanis már a mérkőzés elején hátrányba kerültek, miután a német válogatott Nils Petersen egy remek reflexmozdulattal a kapuba helyezett egy Gulácsiról kipattant labdát. A félidő hosszabbításában a hazaiak büntetőhöz jutottak, amit Waldschmidt értékesített. Gulácsi ugyan érezte az irányt, de hárítani nem tudott. A fordulást követően a Freiburg újfent eredményes tudott lenni. Kubler beadását Frantz fejelte a kapuba, amivel kialakult a végeredmény. Sallai Roland sérülése miatt ma nem volt a keretben, míg a másik oldalon Orban Willi a kispadról nézte végig a találkozót.

Wolfsburg – Hoffenheim 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Bicakcic (28.-öngól), Ginczek (31.) ill. Belfodil (4.), Kramaric (71.)

Wolfsburgban már a 4. percben gólt láthatott a publikum, aminek a hazai szurkolók kevésbé örültek. Kramaric remek labdája után Belfodil szerezte meg a vezetést a Hoffenheimnek. A 28. percben Bicakcic látványos fejes öngóljának köszönhetően egyenlített a Wolfsburg, majd nem sokkal később a vezetést is megszerezték. Ginczek kiváló lövését Baumann kapus nem tudta hárítani. A félidőben Szalai Ádám is pályára léphetett, aki Kevin Vogt helyére érkezett. A 71. percben Kramaric ezúttal befejezőként vállalt szerepet. A horvát válogatott Kaderabek fejese után, szinte a gólvonalról egyenlített ki. Szezonbeli hatodik gólja ezúttal egy pontot ért csapatának.

Leverkusen – Augsburg 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Alario (75.) ill. –

Leverkusenben csupán egy gól esett ma délután, de vélhetően ennek az egynek is nagyon örülnek a Gyógyszergyáriaknál. A hazaiak végig domináltak a mérkőzésen, aminek az eredménye a második félidőben jött ki. A 75. percben Alario kapott a tizenhatoson belül egy remek labdát Lars Bendertől, amit az argentin csatár ki is használt. Ez pedig elégnek is bizonyult a három pont begyűjtéséhez.